ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ №22/109948-еп ПОВЕРНІТЬ НЕГАЙНО чорнобильцям НЕЗАКОННО скасовані пільги і компенсації

Автор (ініціатор): Ісаєв Микола Всісович
Дата оприлюднення: 10 грудня 2020

 З українських ЗМІ:

- Цензор. Чернобыльцы заблокировали движение по ул. Грушевского в центре Киева: требуют от Кабмина льгот. ФОТОрепортаж (обновлено):

"Участники ликвидации аварии на Чернобыльской АЭС проводят акцию протеста в правительственном квартале в центре Киева против ограничения их соцгарантий.

Протестующие перекрыли движение по ул. Грушевского. Они постоянно ходят по пешеходному переходу из-за чего движение по ул. Грушевского заблокировано.

Чернобыльцы требуют от правительства прекратить урезать положенные им льготы и настаивают на предоставлении положенных им социальных гарантий в полном объеме". 

Дійсно, Парламенти України, де керували Партії президентів Януковича і Порошенка, в порушення Конституції України, докорінно змінили Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", а саме:

конкретні суми чорнобильських компенсацій, доплат і пенсій були замінені на фразу "в порядку і розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України". 

І це стало початком руйнування соціального захисту чорнобильців, який тепер повністю знищений народними депутатами України і українськими чиновниками:

- безоплатні медикаменти і лікування НЕ надаються;

- спеціальне санаторно-курортне оздоровлення з додатковим харчуванням НЕ надається;

- чорнобильські компенсації, пенсії та доплати, встановлені раніше, не надаються в колишніх розмірах і своєчасно НЕ індексуються;

- пільги чорнобильським дітям і дітям-інвалідам також знищені;

- багато Чорнобильських пільг і компенсацій взагалі зникли з закону або не виконуються.

 

Це порушує Конституцію України та конституційні права чорнобильців, а саме:

- статтю 16 Конституції України, якою встановлено, що подолання наслідків Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу є обов'язком держави;

- статтю 21 Конституції України, якою встановлено, що права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними;

- статтю 22 Конституції України, якою встановлено, що конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані, при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. 

Конституційний Суд України неодноразово приймав рішення про відновлення Чорнобильського Закону і прав чорнобильців на встановлені ним чорнобильські компенсації пільги і доплати, однак Парламент України не робить цього, посилаючись на те, що не має Закону, який імплементує рішення Конституційного суду до законів України. 

Народні депутати порушують при цьому основи державності України:

- статтю 1 Конституції України, якою встановлено, що України соціальна і правова держава;

- статтю 3 Конституції України, якою встановлено, що людина, її життя, здоров'я і гідність визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави;

- статтю 8 Конституції України, якою встановлено, що в Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй;

- статтю 19 Конституції України, якою встановлено, що органи державної влади (тобто Парламент і Уряд) та їх посадові особи (тобто народні депутати України) зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. 

Парламент України, надаючи Уряду право самостійно встановлювати чорнобильцям конкретні розміри чорнобильських компенсацій, пільг, пенсій та доплат, які повинні, згідно з Конституцією України, встановлюватися виключно Законами України (статті 6, 85 і 92 Конституції України), розписується в тому, що він не дієздатний, не виконує свої конституційні функції і обов'язки та його необхідно розпустити, щоб цей державний орган не витрачав дарма народні гроші і час. 

В зв'язку з вищенаведеним, ПРОШУ Президента України, який згідно статті 102 Конституції України, є Гарантом додержання Конституції України, прав і свобод громадян: 

1.ВІДНОВИТИ Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в редакції 2005 року, в подальшому зруйнований антиконституційними діями депутатів партій Януковича і Порошенка


 
ИСТОЧНИК:

18 комментариев:

  1. А головне те,що розпочата потужна компанія по дискредитації ЗЕ-влади з подальшим їх відстороненням в ході досрочних виборів.Так робится політика!!!Зверніть увагу на прокремлівські канали "мертвечука"-це ж посто жах,як вони повертають собі "електорат",який голосував за "ЗЕ".Чи всі гадають,що Ісаєв Микола Всісович власноручно написав такий текст ел.звернення?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ну блін і аналітик, мабуть експерт.

      Удалить
  2. ясно утопия .хана будит даже на питание уже 4 месяца не дають .на чернобыльцев положили бабая а вы ще живёт .

    ОтветитьУдалить
  3. Олекса - партизан. Ти навіть і не міркуй , не мрій і не розраховуй , що до влади повернеться твій іуда , хабарник , мерзотник і вбивця України потрошенко. Він з зе буде сидіти!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Анонимно 11.12 15:48","не міркую,не мрію,не розраховую",тому що бачу скільки ще гівна в деяких головах Є.Тому просто чекаємо свого часу і попереджаємо,як і раніш,щоб самі з граблів зходили,а не танцювали на них протягом 1.5 роки!!!

      Удалить
    2. Саша, а гiвно довольно неплохой наполнитель для черепной коробки, С таким наполнителем легко живется и "думается". Да и название страны пора бы поменять с таким населением.

      Удалить
  4. От якого беню ви лізете в політичні дискусії?
    Що ви можете знати про діяльність того чи іншого діяча?
    Якщо знаєте і є підтверджені факти то в генпрокуратуру бо іначе співучасник. Знав і не доніс куди потрібно.
    А так тріпаться з розумним видом не варто. Бо наш рівень не дає можливості щось істотно знати.
    То як відморожені бігли голосували за зе і слуг, а це вже " будуть разом сидіть".
    Ніхто сидіти не буде. Заспокойтесь і думаємо де ми самі будемо сидіти чи взагалі жити з такою політикою і за що.
    Он лікарів і медсестер немає, ціла катастрофа. Всіх Польща переманила на зарплату 300 тисяч . А то вже задовбали ті прокурори то ще "чернобильські" прогнози дають. Ви ж всі інваліди, лікуйтесь і нянчіть внуків. І думайте про чорнобильські справи.
    Хоча, ми такі "впливові" що на політичному фронті, що на Чорнобильському.
    І давайте зрозуміємо, що ніхто нічого не знає толком. Хто голосує за Порошенка, хто за Юлю, хто за опзж, а хто за слуг народу. Вже наголосували.
    Тепер залишилось дозволити зброю і перестріляємось нахер та й все.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Практически ничего не изменится от нашего выбора, страна идет четко заданным курсом, в узком форватере внешнеуправляемого капитализма.

      Удалить
  5. Да...
    Между прочим, 14 декабря День Ликвидатора!
    Поздравляю всех нас, ребята, что дожили. Здоровья и живите долго и поменьше болейте.
    Поздравляю всю 137-ю отдельную пожарную роту 25-й бригады химзащиты. Здоровья всем.

    ОтветитьУдалить
  6. Надеюсь, что все уже знают о том, что министр финансов загодя предупредил о том, что повышение пенсий в связи с инфляцией в марте может и не быть. Вполне, что перенесут на декабрь.
    Это министр Марченко так сказал, не я.

    ОтветитьУдалить
  7. И настроение такое, что не знаешь, чи строить планы на будущее, чи подбивать итоги.

    ОтветитьУдалить
  8. Перенесли аж на2022г

    ОтветитьУдалить
  9. А там указом Президента ликвидаторам не добавили в связи с 35 годовщиной 35 лет века.
    Чтоб дождаться пенсий, медалей и грамот вкупе с осучаснэнням?!

    ОтветитьУдалить
  10. Переругались "побратимы", обозвали друг друга, вылили себе на головы дерьма и с чем встретили 14 декабря?
    Так же встретите и 26 апреля.
    Я уважаю ваш выбор.
    Так "бороться" будем ещё до последнего ликвидатора и ничего не выборем.

    ОтветитьУдалить