«На Чорнобиль журавлі летіли»

Відповідно до Указу Президента України, починаючи з 2006 року, 14 грудня українці вшановують людей, які ціною героїчних зусиль, а подекуди й власного життя, зуміли зупинити ядерного монстра. Ця дата була обрана не випадково, адже саме цього дня, 34 роки тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкта «Укриття» – саркофага, що забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. У житті українців Чорнобиль є раною болю і втрат, яка не заживає.

Масштаби лиха та наслідків трагедії стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів урятував мільйони життів, урятував світ. Ціною свого життя та здоров’я під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого й дуже підступного ворога. Понад 6 тисяч подолян одними з перших кинулися на ліквідацію наслідків аварії. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.

10 грудня на платформі «Zoom» відбувся День інформації онлайн «На Чорнобиль журавлі летіли», присвячений вшануванню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь Володимир Мельник, Анатолій Перевизій, Олександр Помірчій, Жанна Кривоніс учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, Юлія Момотюк, провідний бібліограф відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, студенти КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», Вінницький технічний коледж та учні Вищого художнього професійно-технічного училища № 5.

 







ИСТОЧНИК:

6 комментариев:

  1. Так на фото кто Вова-Винница?

    ОтветитьУдалить
  2. а нам за 4 месяца на питание не дают .что дела

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Харьков-на карточку один месяц скинули!!

      Удалить
    2. На данный момент, информация по Харькову о выплате пайковых за один месяц, не соответствует действительности (в крайнем случае по Ощадбанку)…

      Удалить
    3. Харьков Приват СМС отсутствует.

      Удалить
  3. а нам за 4 месяца не дали на питание .что можно дальше с этой бандой балакать они только ботают

    ОтветитьУдалить