Пам’яті ліквідаторів


У мерії відбувся вечір-реквієм до 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Минає 27 років від дня аварії на Чорнобильській атомній станції. 26 квітня вся Україна вшановуватиме прижиттєвий подвиг ліквідаторів та пам’ять потерпілих від катастрофи та її наслідків. У Києві вже розпочалися заходи, приурочені до роковин аварії на ЧАЕС. Зокрема вчора в Колонній залі мерії відбувся вечір-реквієм, на який запросили понад двісті чорнобильців.

Квітучі дерева, панорама спорожнілих вулиць міста Прип’яті та напівзруйнований реактор Чорнобильської атомної станції — цими кадрами кінохроніки відкрили вечір-реквієм. У своїй промові заступник голови КМДА Віктор Корж закликав присутніх вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів та подякував усім, хто брав участь у подоланні наслідків катастрофи. Він зауважив, що київська влада дбатиме про належний рівень соціального забезпечення та медичного обслуговування чорнобильців столиці.
 
“У 2011 році голова КМДА Олександр Попов підписав меморандум про співпрацю зі столичною організацією чорнобильців, і ми намагаємося виконувати всі взяті на себе зобов’язання щодо їх матеріальної і соціальної підтримки”,— розповів Віктор Корж.


Голова Київської міської організації Всеукраїнської громадської організації “Союз Чорнобиль України” Володимир Чуба розповів, що торік міська влада виконувала взяті на себе зобов’язання щодо забезпечення чорнобильців ліками та путівками до санаторіїв.


“Наша головна біда в тому, що в державному бюджеті закладено значно менше коштів, ніж ми потребуємо,— розповів “Хрещатику” пан Чуба.— Чорнобильці перетворилися на прохачів. Зауважте, що значна частина ліквідаторів зараз фізично не в змозі оббивати пороги чиновників і доводити, що вони втратили здоров’я через вплив “мирного атома”.


Як писав “Хрещатик”, до 27-их роковин аварії на ЧАЕС у столиці відбудуться офіційні заходи за участі керівників держави та міста — покладання квітів, церемонії вшанування пам’яті громадян, загиблих та померлих внаслідок катастрофи


Комментариев нет:

Отправить комментарий