Чорнобильці найбільше хворіють на рак та серцевосудинні захворювання


Незважаючи на право безкоштовного оздоровлення та надання медичної допомоги для ліквідаторів аварії на ЧАЕС та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, багато чорнобильців хворіють важкими захворюваннями і їх кількість щороку зменшується.

- Скільки б держава не виділяла коштів на лікування, їх завжди не вистачить. Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, це люди, яким уже 50 і за 50, - каже начальник відділу з чорнобильських виплат Департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія ТИМЧУК. - Вік бере своє, люди починають хворіти. Онкозахворювання та серцевосудинні захворювання прогресують у ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
 
Наталя Тимчук поінформувала, що області на обліку нині перебуває 19 тисяч 763 особи, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. В порівнянні з минулим роком ця кількість зменшилася на 109 осіб.

Департамент з Мінпраці у 2012-му році отримав 1152 путівки для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи вартістю 4 мільйони 10 тисяч гривень. За цими путівками було оздоровлено 1242 особи.

Довідка

На території Буковини наразі проживає 2 418 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, а також 17 тисяч осіб, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, та 401 інвалід.


2 комментария: