Півтори тисячі чорнобильців отримають пільги на оздоровлення

Відповідно до змін у законодавстві, з цього року санаторно-курортне лікування чорнобильців здійснюється на місцях, тобто путівки для оздоровлення людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи купують безпосередньо управління соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів за державні кошти.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА – начальника управління соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інвалідів Тетяни Касян, пільги на оздоровлення з початку поточного року мають лише чорнобильці I категорії та діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи.

– На сьогоднішній день укладені договори на закупівлю 519 путівок на загальну суму більше двох мільйонів гривень, – зазначає посадовиця. – Вже зараз за пільговими путівками оздоровлюється більше 90 чорнобильців. До кінця року плануємо закупити санаторно-курортні путівки на річну суму закупівлі, що становить 6,5 мільйонів гривень. Всього ж оздоровлення цьогоріч потребують майже півтори тисячі чорнобильців області.

Підготував: Ганна НАЗАРЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий