Інформаційне повідомлення:

7  червня 2017 року, пройшли так звані парламентські слухання про реформування пенсійної системи. 

Об’єднання організацій ліквідаторів Чорнобильської катастрофи отримало запрошення для участі в цьому заході, підготувало виступи та запитання, бо парламентські слухання – це спеціальна процедура, коли у Верховну Раду України запрошуються представники народу для того, аби вислухати їх міркування при прийнятті відповідного законодавства, особливо важливого для суспільства.

Але те, що відбулось, викликало здивування і непорозуміння – жоден учасник слухань не отримав жодного документу з теми, яка винесена на розгляд. Жодного …

Нам відомо, що уряд України розробив не тільки концепт пенсійної реформи, але вже підготував всі необхідні документи, які направив у Міжнародний валютний фонд і які отримали там підтримку.

Ми думали, що нас ознайомлять з цими документами хоча б на самих слуханнях, але перші ж виступи депутатів Верховної Ради України, показали, що ні Ляшко, ні Каплін, ні Кужель, ні Королевська, не бачили цих документів – тобто усіх нас зібрали тільки для того, щоб поскаржитись на уряд … – все це, скоріше, нагадувало чергову передвиборчу компанію.

І більш нічого – що обговорювати, коли обговорювати нічого.
В такій ситуації Об’єднання організацій ліквідаторів Чорнобильської катастрофи прийняло рішення відмовитись від виступів та покинути залу.

Але питання залишились.

В найближчий час на цьому сайті з’явиться інформація, яку ми планували оприлюднити з трибуни Верховної Ради України.

Учасник ліквідації
аварії на Чорнобильській АЕС
(квітень — травень 1986 року)
Віктор Гайдак

Комментариев нет:

Отправить комментарий