(Оновлений) Адміністративний позов



                                                  Полтавський окружний адміністративний суд

36039, м. Полтава, вул.Пушкарівська, 9/26.
                                                           (0532)52-78-69, Тел/факс (0532)60-33-08

                                        Позивач:     Семенчук  Микола  Михайлович
                                                            Учасник ЛНА на ЧАЕС- І категорії
Інвалід війни - І група.
37552  вул. Молодіжна 000, кв. 000
                                                             с. Засулля ,  Лубенського району
                                                             Полтавської області
                                                             тел.- 0663244647
                                                  адрес електроної пошти ( fahtom86@ukr.net )

                                    Відповідач:    Лубенське Об’єднане Управління Пенсійного
                                                            Фонду України  у Полтавської області
                                                             37500 вул. Шевченка, 8 м. Лубни
                                                             Полтавської області інд. код.37710525
                                                             тел /факс (05361)7-08-29.
         
                                     Адміністративний позов

про призначення пенсії
та вчинити певні дії.
         Я, є пенсіонер, пенсію отримую по інвалідності з 30.03.1992 року через Лубенське Об’єднане Управління Пенсійного Фонду України  у Полтавської області ( Відповідач по справі ) з  нарахованої заробітної  плати у  розмірі, відповідно до ст.54, 57  Закону України « Про статус та соціальний захист громадян,  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи » ( надалі Закон  України № 796 – ХІІ ).
Мені стало відомо, що Верховна  Рада України 3 жовтня 2017 року прийняла Закон України « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій.» Ст. 2 цього закону внесені зміни у Закон  України № 796 – ХІІ.
Зокрема, статтю 59 викласти в такій редакції:
Військовослужбовцям пенсії по інвалідності, а членам їх сімей пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї за їх бажанням можуть призначатися на умовах і в порядку, визначених законодавством для осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, що їх вони дістали при виконанні обов’язків військової служби (службових обов’язків), або відповідно до статті 54 цього Закону.
Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб - з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року"
Закон набирає чинності  з 1 жовтня 2017року.

14 грудня 2017 року  я   звернувся із письмовою заявою до Відповідача по справі  
з вимогою видати розпорядження про призначення  мені пенсії  на підставі  Закону України  «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», Постанови Кабінету Міністрів України від ---2017 року  № 851 та відповідно до абзацу 3  ст. 59 Закону № 796 – ХІІ, з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати,  встановленої на 1 січня відповідного року.  
03. 01. 2018 року отримав відповідь про те , що рішенням Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України від 22. 12. 2017року  № 551  про відсутність підстав для призначення мені пенсії згідно Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
Вважаю таке рішення Відповідача  незаконним,  дії протиправними, тому звертаюсь за захистом моїх пенсійних прав до суду.
У червні 1986 року  я був призваний на спеціальні військові збори  Лубенським міськрайонним  військовим комісаріатом Полтавської області, та направлений до військової частини №34641 Київського військового округу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації для виконання особливо важливого Урядового завдання з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Внаслідок  захворювання, отриманих під час виконання військових  обов’язків, пов’язаних з ЛНА на ЧАЕС, я став інвалідом І- групи з 90% втратою працездатності, інвалідність встановлено безстроково.
   Відповідно до ст.10 * Закону  України № 796 – ХІІ. учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вважаються громадяни, які безпосередньо брали участь у будь-яких роботах, пов’язаних з усуненням самої аварії, її наслідків у зоні відчуження у 1986 - 1987 роках незалежно від кількості робочих днів, при цьому,  згідно з приміткою до цієї статті до військовослужбовців належать, зокрема, військовозобов’язані призвані на збори.
Відповідно до ч. 9 ст. 1 Закону України від 25 березня 1992 р. № 2232-XII «Про військовий обовязок і військову службу» щодо військового обов’язку громадяни України поділяються, зокрема, на такі категорії: військовослужбовці - особи, які проходять військову службу; військовозобов’язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави.
За правилами ч. 1 ст. 16 Закону України від 6 грудня 1991 р. № 1934-XII «Про Збройні Сили України» держава забезпечує соціальний і правовий захист військовослужбовців, резервістів, які виконують обов’язки служби у військовому резерві, та військовозобов’язаних, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, членів їх сімей, працівників Збройних Сил України, а також членів сімей військовослужбовців, резервістів та військовозобов’язаних, які загинули (померли), пропали безвісти, стали інвалідами під час виконання службових обов’язків військової служби.
Підпунктом 3) пункту 1 ст. 3 Закону України від 20 грудня 1991 р. № 2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх  сімей» встановлено, що дія цього Закону поширюється, зокрема на військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, і членів їх сімей.
Системний аналіз наведених норм дає підстави для висновку, що громадяни із числа військовозобов’язаних, які проходять збори (навчальні, перевірочні, спеціальні), у цей період вважаються такими, що проходять військову службу та користуються гарантіями держави на рівні із іншими військовослужбовцями.
Із спільного наказу Міністерства праці та соціальної політики України Міністерства оборони України від 1 грудня 1997 року «Про застосування ст. 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» вбачається, що на військовослужбовців, із числа військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які стали інвалідами внаслідок захворювання, одержаного під час виконання обов’язків військової служби, пов’язаного з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи поширюється дія статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»
Статтею 19 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» встановлено, що групи і причини інвалідності, а також час її настання встановлюються медико-соціальними експертними комісіями, які діють на підставі положення про них, що затверджується Кабінетом Міністрів України.
За правилами статті 20 цього Закону залежно від причини інвалідності особи з інвалідністю з числа військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, поділяються на такі категорії, зокрема: особи з інвалідністю внаслідок війни, а також інші особи, зазначені у статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
За цим законом відповідно до ст. 3 визначено « Особи, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членів їх сімей».
 Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей, поширюються також (якщо не передбачено інше) на:
г) військовозобов’язаних, призваних на навчальні, спеціальні або перевірочні збори, які стали особами з інвалідністю, внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при виконанні службових обов’язків у період проходження цих зборів, та членів їх сімей.
 Каліцтво-втрата особою працездатності внаслідок нещасного випадку, протиправних дій  або інших причин. (Український  юридичний термінологічний словник)
В протоколі виданому Центральною Військово-лікарняною Комісією Міністерства Оборони України № 365 від 22 липня 1996 року значиться .що захворювання, так, пов’язано з виконанням обов’язків військової служби по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС.
Витяг  із акту огляду МСЕК сер. МСЕ № 0196533  від  10.01 2012 року  встановлено 1 «Б» групу інвалідності ,захворювання пов’язано з виконанням обов’язків військової служби по ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС. безстроково,( потребує часткового стороннього нагляду) та актом про втрату працездатності в%.
Втрата працездатності 90%.
Отже, із  документів які є в моїй пенсійній справі, я маю втрату працездатності 90%, і це є каліцтво,  що дає мені право на пенсію по інвалідності відповідно до приписів статті 3 пункту-Г, Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» на рівні із військовослужбовцями строкової служби.
Я, відповідно до статті 5 Закону України «Про статус ветеранів військової служби» також являюся ветераном військової служби.
Моє право отримувати пенсію по цьому Закону підтверджується судовою практикою з подібних правовідносин ,постанова Верховного Суду України від 01.03.2016 року справа №398/5910/14-а, ухвала ВАСУ-к/800/26706/17,ухвала ВАСУ-К/800/42959/13,ухвала ВАСУ-к/800/6572/17 –та ухвали  Харківського Апеляційного адміністративного суду  від 27 вересня 2017 року № 574/1468/16 а.
Відповідно до ст.8, 19, 21,24,46,55,56,64 Конституції України-
Керуючись ст. ст.  159160162 КАС України  

                                                 ПРОШУ:
Визнати дії Лубенського Об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, щодо відмови, у призначенні  та виплати мені пенсії, на рівні з військовослужбовцями строкової служби, відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» -  протиправними.
Зобов’язати: Лубенське Об’єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській  області,  призначити  та виплачувати мені, Семенчуку Миколі Михайловичу, пенсію, на рівні з військовослужбовцями строкової служби, відповідно до ст. 59 п.3 Закону України « Про статус та соціальний захист громадян  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», постанови Кабінету Міністрів від 15 жовтня № 851, та  ст. 3 п –Г) Закону України « Про пенсійне забезпечення осіб ,звільнених з військової служби ,та деяких інших осіб» з 1 жовтня 2017 року.
Прошу справу розглядати в режимі відео конференції, так як я являюся інвалідом 1 групи і ,прибути за станом здоров’я , на засідання не маю можливості.

                                                   Додаток копії:

            Адміністративного  позову
        паспорта із  ідентифікаційним  кодом
посвідчення учасника ЛНА на ЧАЕС  І- категорії
посвідчення інваліда війни І – група
копія посвідчення ветерана військової служби
        копія довідки Галузевого Державного архіву Міністерства Оборони України
копія  довідки  Центральної ВЛК від 22 червня 1996 року
  довідка  МСЕК від 10.01 2012 року
  довідка  МСЕК від 10.01 2012року
        постанови Верховного Суду України-2шт
        ухвали Харківського апеляційного адміністративного суду №527/2016/15-а 2 шт
         ухвали Вищого Адміністративного Суду України № К/800/6572/17-2 шт.
          заява до відповідача
         відповідь відповідача
        витяг з Українського юридичного словника, що означає термін каліцтво-2шт
  Від сплати судового збору звільнений,  як інвалід війни І- груп
       


   «_____»   лютого 2018 року                           _______________  Семенчук М.М.  

44 комментария:

  1. По новому КАС України назвіть : "ПОЗОВНА ЗАЯВА"

    ОтветитьУдалить
  2. Ну, это же ужас какой-то. Да обратитесь Вы к нормальному адвокату или хотя бы к учителю языка - пусть Вам правильно, со всеми знаками препинания, прочитают тексты статей законов и постанов. Нельзя же читать так как кому вздумается, а потом еще и мутить мозги всем чернобыльцам. Вообще нужно запретить подавать иски самостоятельно - только через адвокатов. Сразу станет меньше всякого хлама в судах. Начинаю сочувствовать судьям. А еще автор иска насобирал статьи из разных законов, какие только ему нравятся и хочет, что бы этот "иск" удовлетворили. Там еще в законе о народных депутатов есть хорошая статья о пенсии - ее тоже вписал бы уже. Не хочу обидеть автора, но нельзя же так безграмотно составлять исковые заявления - позорить в глазах судьей всех чернобыльцев. Потом и соответствующее отношение ко всем нам - как к быдлу.

    ОтветитьУдалить
  3. ну то склади юридичний ти наш!ти навіть непрочитав рішень судів які я виклав! Паша! то візмися і відредагуй текст. лінгвіст ...... ти навіть українську мову незнаєш!а тудиж повчаєш ! неподобається тобі що хтось нетак як ти вважаєш зробив, виправ як вважаєш сам за потрібне!тепер давай як кажуть у нас , поближе к телу,1) я практично :передер: рішення судів які вважають (не я а суди) що ми являємися військовожлужбовцями .і тут ти хоч скач нічого невдієш!2) якщо законодавець надав нам право отримувати пенсії і надбавки по іншим законам, то чому це комусь із хворобливої уяви забороняти! закон 2262 прописує за яких обставин ми маємо право(і наші дружини в разі нашої смерті)на пенсії ,НА РІВНІ З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ,зазнач що в позові немає ніякого навіть натяку на те що я являюся строковиком! то ти чи перевчився чи недовчився то вже твої проблеми! і такі крикуни своїми" гнівними постами" тільки доводять те що ми на правильному шляху! ПАРТИЗАНИ!!! ЗАКЛИКАЮ ВАС ПОДАВАЙТЕ ЦІ ПОЗОВИ САМІ ЧИ ЧЕРЕЗ АДВОКАТІВ ДО СУДУ ЦИМ МИ ПРИМУСИМО ВЛАДУ ЩОСЬ ЩОБИТИ І ВИРІШУВАТИ НАШІ ПИТАННЯ !А КРИКУНАМ ТАКИМ ЯК ПАША, ПРОПОНУЮ САМИМ СКЛАСТИ ПОЗОВ І ВИСТАВИТИ ЙОГО ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ І ПОДАЛЬШОГО ВИКОРИСТАННЯ ЙГО ГРОМАДКІСТЮ В СУДАХ!

    ОтветитьУдалить
  4. P.S.ПАЩА ДЛЯ ТЕБЕ ВУМНОГО! ЦЕЙ (ІСК) ПРОВІВЯВ СУДДЯ В ВІДСТАВЦІ І ЙОГО ВЕРДИКТ ЗАДОВІЛЬНИЙ. Я РОЗУМІЮ ДОБРЕ ЩО ТАКЕ НА ДАННИЙ ЧАС СУДОВА ВЛАДА І НА ЧОМУ ВОНА БУДУЄТЬСЯ!!! АЛЕ ХТО ЙДЕ ТОЙ ПОДОЛАЄ!

    ОтветитьУдалить
  5. З ПАВЛОМ КУЧУГУРНИМ НЕ ЗГІДНИЙ . В ДАНОМУ ВИПАДКУ СУДДЯ МАЄ САМ РОЗБИРАТИСЯ ЩО ПОЗИВАЧ ХОЧЕ , ЦЕ ЙОГО ОБОВ'ЯЗОК . А НА РАХУНОК ПОЗОВНИХ , ТО ГАЙДАК ПИСАВ ЗАХМАРНІ ПОЗОВНІ , ЩО СУДДІ НАПЕВНО Й НЕ МОГЛИ РОЗІБРАТИСЯ , АЛЕ ВСІ СПРАВИ - ПРОГРАШНІ . ХОТЯ ПО ДАНІЙ ТЕМІ Я ТЕЖ ПІДТРИМУЮ , ЩО ВОНИ ПРОГРАШНІ .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анониму 9:33:00 Судья Вам ничем не обязан. Истец сам должен указать в иске, что он хочет. А если истец выбрал из разных законов отдельные статьи и хочет того, что не предусмотренно законом - В лучшем случае судья даст срок "для уточнения исковых требований". А обычно просто отказывает в удовлетворении иска или возвращает его, не открывая производства.

      Удалить
  6. ДЛя ПАВЛА К. -Позовну заяву может подать каждый гражданин.Право каждого!!! И не надо устанавливать монополию адвокатов на то. НЕ всегда адвокаты и разбираются в этих вопросах. Когда я по КАС подавала по пенсии все адвокаты отказывались, так как не видели перспективы..Я подавала сама..И выиграла все инстанции!Адвокат - это не всегда знание законов и выбор правильной стратегии и тем более не всегда исключительная грамоность.... В клуарах суда адвокаты потом просили и мой Иск, и решение. Так что не сбивайте людей. А Николаю желаю удачи в судах!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. щиро вдячний за підтримку! будмо іти до перемоги разом!!

      Удалить
    2. Согласен с Анонимом или Анонимкой 11:39:00, что исковое заявление может подать любой гражданин. Другое дело, что составлять его нужно грамотно, что бы не возмущаться потом, что заявление вернули или отказали в указанных требованиях.

      Удалить
  7. я ЗГОДНИЙ ЩО ЦІ ТАК ЗВАННІ СУДИ БУДУТЬ ІЗ ШКУТИ ПНУТИСЯ ЩОБ ВІДМОВИТИ!!!АЛЕ І СИДІТИ І ЧЕКАТИТИ ПОЧЕКУНА -НЕЗГОДНИЙ ! ТОМУ І ПРОШУ ВСИХ КОМУ НЕБАЙДУЖА ДОЛЯ ЧОРНОБИЛЬЦІВ ДОПОМОЖІТЬ. ШОЧ З ЛОГІЧНОЇ ТОЧКИ ЗОРУ ВІДМОВА НЕМОЖЛИВА ЯКЩО ДОТРИМУВАТИСЯ БУКВИ ЗАКОНУ!

    ОтветитьУдалить
  8. Цитата ...2262 прописує за яких обставин ми маємо право(і наші дружини в разі нашої смерті)на пенсії ,НА РІВНІ З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ...
    АБСОЛЮТНО ВЕРНО,НИКОЛАЙ ,ТОЛЬКО НА ПЕНСИИ НА РИВНИ СОГЛАСНО ЭТОМУ ЖЕ ЗАКОНУ 2262 !!!
    Когда появится такая норма в чернобыльском законе,что все приравниваются к срочникам тогда не нужно будет подавать глупых позовов!!!И хватит обзывать других чернобыльцев

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ви трішки неправі!на рівні цього закону- непрописано, а прописано на рівні з ними! в законі 796 ст59 п.3 внесено зміну що .особи якібрали.....! згідно закону ми теж маємо право на ці виплати!

      Удалить
    2. Закон 2262 Стаття 3. Особи, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей

      Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей, поширюються також (якщо не передбачено інше) на:

      Повторюсь еще раз !!! Николай правильно что на РИВНИ но ....порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом 2262 а не 796

      Удалить
    3. знову за рибу гроші! а де поділося(якщо не передбачене інше) так ось оце інше передбачено законом 796! зараз вони отримують по закону 796 ст. 59 .п.3 і ми маємо право на ЦЬОМУ РІВНІ отримувати пенсію!! дорогу осилит идущий!!!!

      Удалить
  9. ХОРОШИЙ ИСК .правильный. только в статье 59 работает только часть 3. а часть2 этой же статьи работает .но не для всех военнослужащих \бывших\ только для тех кто получает пенсию по 54 ст. т.е. гражданские и другие. практически 2 часть не работает.

    ОтветитьУдалить
  10. В ст.59 работает только часть 3,а часть 2 работает частично,т.е.те которые получают по 54 ст.гражданские,военнослужащие.Практически 2 часть 59 ст.на сегодня не работает.Зато в 3 части 59 ст.не упоминается по потере кормильца в связи со смертью.

    ОтветитьУдалить
  11. Скопировал "заяву" Николая и решил пройтись первое управление ПФУ, потом мин.соц.отдел, ну и зашел к куме в суд (работает с 1990 г. судьей).В ПФУ встретила Ольга Николаевна хорошо на прием людей практически не было. Отдал инспекторам "заяву" и попросил прокомментировать. Инспектора бабы молодые быстро разобрались даже скопировали "заяву" смеху было в кабинете , но я не очень веселился чувство было у меня что, я клоун или недоумок. Благо никогда с моей стороны заскоков не было и инспектора посоветовали дурью не маяться и эту "заяву" проигнорировать.
    Мне было мало позора в пфу и зашел в отдел.мин.соц.защиты показал заяву Николая в кабинете в котором обслуживают льготников я часто беру путевки, бабы-инспектора почитали "заяву" Колюньки у меня в открытую спросили - что на меня нашло и ничего ли не упало на голову. Ушел с неприятным осадком ощущение как облили помоями.

    Решил зайти к куме все таки судья. Благо у кумы было время с полчаса и я ей подсунул "заяву" Николая. Кума прочитав заяву Колюни спросила - когда я был последний раз у психиатра? Со слов кумы суды завалены дебильными позовами подают все кому не лень уже судьи просто стонут от дебилизма в исках. Что касается чернобыльцев это отдельная группа лиц, которые в кучу мешают все законы и статьи трактуют все как хотят одним словом винегрет и понос шизофреника.

    Кума сетует крайне остро необходимо законодательно закрепить подачу исков от граждан только через юридические фирмы или частных лиц имеющих лицензию (или образование юриста).

    Одним словом Колюня я выглядел с твоим иском как реальный больной по психо-эмоциональному типу это был урок для меня - не все золото, что блестит и самое главное для всех чернобыльцев о Колюне - УЧИТЬ ДУРАКА,ТОЛЬКО ЕГО ПОРТИТЬ!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ликвидатор 8612 февр. 2018 г., 23:08:00

      Как же тебе повезло, во всех инстанциях друзья высокопоставленные, ты прям серый кардинал. Оскорбление и унижение во все стороны мечеш, чествуется рука спеца по этому профилю. Братья чернобыльцы делайте сами выводы кто есть кто. Слушайте таких анани……ов и сидите на диванах они ( анани….ты все сделают сами за Вас))) ).

      Удалить
    2. ооооооооо!!!!!!! великий .....упал намоченный!!!!! тебя и твою куму на КОЛЫМУ!!!!!! ....если БЫ не ЭТИ чинуши!!!!!!!! и исков бы не надо!!!!!!!!! ....так что скажи ВСЕМ твоим пенсионным,социальным,судебным и остальным куМАМ ......ЗОНА по ним ПЛАЧЕТ!!!!!!!!

      Удалить
    3. Этот комментарий был удален автором.

      Удалить
  12. Закон України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
    Стаття 3. Особи, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей
    Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей, поширюються також (якщо не передбачено інше) на:
    г) військовозобов’язаних, призваних на навчальні, спеціальні або перевірочні збори, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при виконанні службових обов’язків у період проходження цих зборів, та членів їх сімей;
    Стаття 21. Розміри пенсій по інвалідності
    Пенсії по інвалідності військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом призначаються в таких розмірах:
    а) особам з інвалідністю внаслідок війни I групи - 100 процентів, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку);
    б) іншим особам з інвалідністю I групи - 70 процентів, II групи - 60 процентів, III групи - 40 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку).

    Может так понятнее? Когда читаем ст.3 Закона - не забываем читать и ст. 21. В ст. 3 четко сказано, что " Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення, встановлені цим Законом..." Именно ЭТИМ Законом, а не каким либо другим. А что ЭТИМ Законом предусмотренно - читаем в ст. 21 ЭТОГО же Закона.
    В нашем же случае истец хочет чтобы его признали военнослужащим срочной службы по Закону 2262 (ну или приравняли к ним), а пенсию назначили по нашему Чернобыльскому Закону. Так не бывает. В лучшем случае судьи могут вернуть такой иск "для уточнення позовних вимог", а обычно либо отказывают в удовлетворении требований, либо даже не открывают производство - просто возвращают.

    Согласно ст. 22 Конституции Украины: " Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.
    При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод."
    Вот и нужно добиваться возвращения норм ст. 54 НАШЕГО Закона в первоначальной редакции. Ну и, опять же, правильно читать эту статью, со всеми знаками препинания, на кого она распространяется...

    ОтветитьУдалить
  13. Паша,а просвіти нас убогих, як відрізнити де закінчується речення, і на кого поширюється дія , якщо окреслено три категорії на кого розповсюджується ця дія!!

    ОтветитьУдалить
  14. Ваш позов, вибачте, пане Миколай, це "БРЕД". Пока не буде прийняте(скасоване) відповідне Законодавство України стосовно перерахуванню пенсій "партизанам", на 100% чорнобильські позовні заяви чи позови розглядаться не будуть, для відмови або залишення без розгляду відповідної справи(по наших пенсіях), мають місце відповідні вказівки ЗВЕРХУ, в наші державні УПФУ,УСЗН і т.д.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ВОЛОДИМИР ! ЩО ЗАРАЗ СКАЖЕШ НА РІШЕННЯ ЯКІ ВИНОСЯТЬСЯ НА КОРИСТЬ ПАРТИЗАН! БРЕД ЧИ НІ! ЯК КАЗАВ МИКОЛА ЯНОВИЧ (НЕТРЕБА СКИГЛИТИ) А БРАИ І РОБИТИ! ЧИ ВАС ЖАБА ЗАДАВЕ ЯКЩО ЗАПЛАТИШ АДВОКАТУ 000 ГРН . А ЯКЩО МОЖЕШ САМ ПОДАИ - ПОДАВАЙ!!!

      Удалить
  15. якщо сидіти сиднем, все бред! по зарплатам теж бред по оздоровленню теж! ви хоч сщось пробували робити чи тільки нити! за вас ніхто нічого вже робити небуде! забудьте!

    ОтветитьУдалить
  16. Лубенских чернобыльцев и их баб, детей, внуков подыми на подпись петиции - https://petition.president.gov.ua/petition/42644

    10-8-6 по ст. 54 п.4 вот это пенсия партизана и не только.

    Дурью хватит маяться и других заражать бредовыми идеями.

    Захар Беркут

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а яку ти отримуєш пенсію?напевно максималку!

      Удалить
  17. захар іди паси телят! бо ти їх там ще непас!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Микола Михайлович не звертайте уваги, такі люди зроблять все щоб ми нічого не змогли добитися, отримують свої 13 800 і вважають, що тільки вони гідні і розумні, а ми пил

      Удалить
    2. ДІСТАЛИ!!!!Я В ПІДПІЛЛІ!!!БУДУ ВАС ПАЛИТЬ!!!!ДО КОГО ЗВЕРТАЮСЬ???ЗНАЮТЬ!!!ПО ОДНОМУ!!!!

      Удалить
  18. Дякую друзям за підтримку!А вам "доброзичливі друзі"шочу сказати тільки одне.Щоб ви були здорові і щасливі.Бог прощає і я прощаю! тим паче сьогодні СРІТЕННЯ БОГА І СПАСА НАШОГО ІІСУСА ХРИСТА! ЗІ СЯТОМ ВАС ВСІХ!Будемо боротися кому нецікаво це то просто промовчіть ! 06.02. 2018 року в Україні остаточно знищено правосуддя! так званий верховний суд (ці безпринципні безхребетні людці які продалися шоколадному за бабло в вигляді заробітної плати в розмірі від 320 тисяг гривнів) остаточно поставили хрест на пенсійних спорах ліквідаторів за право отримати нові довідки про роботу на ЧАЄС! паша кучугурний !!! радій! зараз упф за нововиявленими обставинами масово подає до верховного суду позови про скасування всих рішень де вони програли !!!№ справи 539/1721/17. так що якщо ти отримував пенсію по перерахованій довідці, готуй сухарики!.хоч тобі звісно нас....ь ! тиж отримуєш пенсію від путі! Нам зараз потрібно згуртуватися і примусити цю сволоту виконувати закон! про 10.8.6. можна навіть і незгадувати, при цій владі! Добреб булоб щоб я помилявся! але реальність така ! головний обжерант рева каже що немає порозуміння між нами ! то він правий ! Тепер про позов ! там потрібно ще внести пункт про десримінацію. тому я прошу поради в юристів і в тих хто можливи працює в цій сфері! допоможіть нам ! як це краще зробити ! чи посилатися на подання Лутковської чи іншим! завчасно дякую!

    ОтветитьУдалить
  19. Николай Николаевич все законодательные ветви власти четко указали на отсутствие дискриминации по данной теме. В чернобыльском законе кадровые офицеры им пенсия начисляется по денежному содержанию (зарплата), военнослужащие срочной действительной службы си. 59 п.3 в редакции 1991 г. восстановлена в октябре 2017 г.

    Силовики, офицеры запаса, мобилизованные на военные сборы пенсия начисляется от заработной платы в закрытой зоне или минимальными выплатами ст. 54 п.4 ( с 2011 г. постановление 1210).
    Все иски и жалобы беспочвенны к властям,чиновникам по вашей надуманной проблеме и "дискриминации", то есть нет нарушений с юридической точки зрения.
    Если есть желание биться головой о стену без толку это ваше дело. У нас чернобыльцев цель вполне решаемая добиваться осовременивания пенсий или повысить минимальные выплаты постановлению 1210. Если уж повезет вернуть 10-8-6 в ст. 54 п.4 Не нужно всех считать врагами, просто большая часть чернобыльцев вполне обоснованно понимают бесперспективность вашей идеи.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ликвидатор 8615 февр. 2018 г., 19:20:00

      Вы неправы, большинству из нас осовременивание не поможет, большое количество предприятий на которых работали ликвидаторы, ликвидированы, а сколько наших пацанов на момент ликвидации в возрасте 20 – 25 лет получали з/п более 200 рублей? Вот вот и я о том же, осовременивание выгодна только тем кто на сегодняшний момент и так получает больше всех, но недотягивает до 13 800. Минималки по постанове 1210 при осовременивании не подрастут ни на копейку. Большая часть ликвидаторов опять останутся с «носом» а максимальщики с большим запасам, в «шоколаде» Вы понимаете прекрасно о чем я говорю. Мы добиваемся социальной справедливости в пенсионном обеспечении всех ликвидаторов, а не пенсий для максимальщиков с резервом на будущее.

      Удалить
    2. я озвучив проблему по пенсіях які призначені судами по довідках виданих на підставі судових рішень! ще раз наголошую !!!!! що верховний суд 6 лютого цього року виніс рішення на підставі якого пенсійний фонд України почне тотально оскаржувати ці рішення за нововиявленими обставинами чи просто по надуманим причинам і суд в даному випадку вс почне під копірку скасовувати рішення на користь чорнобильців!!. ці падли за 300 тисяч , все зроблять! успіху вам у цій безперспективній війні! а я буду подавати по ст 59 п 3.!

      Удалить
  20. НУ РЕВА ВАМ ДАВ ЧІТКО ЗНАТИ , ЩО ПО СПЕЦПЕНСІЯМ ПІДВИЩЕННЯ НЕ БУДЕ , А ЩОДО ОСУЧАСНЕННЯ , ТО РЕКОМЕНДУЮТЬ ПЕРЕХОДИТИ НА ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ . І ВСЕ - ДАЛЬШЕ КІНА НЕ БУДЕ .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а буде баня! а прикол в тому що роздівалка бані знаходиться через простект!

      Удалить
  21. ДО ВІДОМУ ЛІКВІДАТОРІВ!15 ЛЮТОГО ВЕРХОВНИЙ СУД ПРИЙНЯВ ВПЕРШЕ ЗРАЗКОВЕ РІШЕННЯ ПО ЗАКОНУ 2262. ПРО ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МВД. ПО 2016 РОЦІ. ОТ ЧОМУ ТАК важливо заразнам теж подавати на судизаяви про неправомірність упф в відмові призначення нам пенсій на рівні з війковослужбовцями строкової служби ! це нескладно подати ! тим паче позов готовий! навіть при негативному рішені суду першої інстанції !на просто потрібно змусити апеляційний суд, так само подати до верховного суду таку саму заяву про винесення судом зразкового рішення! а це можливо тільки при масовому звернені ліквідаторів! це єдиний шлях до справедливих пенсій нетільки живим партизанам ай вдовам !

    ОтветитьУдалить
  22. Треба всім нагадати що ромір пенсії по інвалідності,відповідно до ст.54ст Закону України"Про статус та соціальний захист громадян які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"передбачає не просто пенсії по інвалідності,а пенсії по інвалідності,що настала внаслідок калічтва чи захворювання і пенсій у зв"зку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи і призначаються у розмірі відшкодування фактичних збитків-тобто пенсія з урахуванням регресу-фактичних збитків по втраті працездатності.Інвалідам -ліквідаторам ЧАЄС окремо регрес не виплачують як окремим інвалідам(наприклад шахтарам,металургам і т.к далі),а в розмірі пенсій.заложені дві виплати,а саме:пенсія+регрес.Треба провести осучаснення пенсій у розмірі відшкодування фактичних збитків.Чому одним інвалідам передбачено осучаснення розмірів пенсій з застосуванням показника середньої заробітної плати за три останні роки(2014,2015,2016рр.)-3764.40грн ,а іншим інвалідам-ліквідаторам на ЧАЄС,які мають право на регрес застосовується показник за 2006рік.Абсурд!

    ОтветитьУдалить
  23. ВСИМ ЗРАДОФІЛАМ!!!! А ОСОБЛИВО ПАШІ КУЧУГУРНОМУ!! СЬОГОДНІ РІШЕННЯМ ЧЕРКАСЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАИВНОГО СУДУ, ПОЗОВНІ ВИМОГИ ПАРТИЗАНА ЛІКВІДАТОРА ПО ПОСТАНОВІ 851 -ЗАДОВОЛЕНО. ТО ЩО ЮРИДИЧНИЙ ТИ НАШ! БРЕД МОЯ ПОЗОВНА ЧИ НЕБРЕД! ТЕПЕР ЗРОЗУМІЛО ЩО ТИ ПРОСТО ВІДРОБЛЯЄШ СЕРЕБРЯНИКИ ЯКІ ТОБІ КИНУЛИ ЩОБ ТИ ЧОРНИВ І ВСЯК ВІДВЕРТАВ НАС ВІД ЦИХ ПОЗОВІВ!А НА РАХУНОК ТОГО ЩО В СУДАХ МЕНШЕ БУДЕ (ХЛАМУ)З ТВОЇХ СЛІВ_ ТИ ТЕЖ НЕДОСЯГ УСПІХУ ! ПО ВСІЙ УКРАЇНІ ЗАРАЗ ПОДЯЮТЬСЯ ЗАЯВИ ДО СУДІВ З ВИМОГОЮ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЙ НА РІВНІ З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ! БРАТТЯ Я РОЗУМІЮ ЩО ЦЕ ТІЛЬКИ МАЛЕНЬКИЙ ПРОМІНЧИК НА НАШОМУ ШЛЯХУ!АЛЕ НАМ ПОРІБНО ЗАРАЗ МАСОВІСТЬ У ЦИХ ПОЗОВАХ! ЯК ТІЛЬКИ Я ОТРИМАЮ ВІД ДРУЗІВ РІШЕЕННЯ - ВОНО БУДЕ ОПРИЛЮДНЕНЕ НА ЦЬОМУ САЙТІ ДЛЯ ШИРОКОГО ЗАГАЛУ ЩОБ БУЛО ЗРОЗУМІЛО НА ЩО НАМ ТРЕБА СПИРАТИСЯ В СВОЇХ ПОЗОВАХ. ЩАСТЯ ВАМ ВСІМ І АНГЕЛА ХРАНИТЕЛЯ НА ЦЬОМУ ШЛЯХУ!

    ОтветитьУдалить
  24. 02.03 Харківський окружний також задовільнив .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дуже дякую!!! вже розмістили! Ви будь ласка якщо знайдете подібні рішення залишайте іх на коментарях не самі рішення а хоч, коли і яким судом приймалися! це дуже важливо!!!

      Удалить
  25. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить