З повагою Олександр Неділько.

Шановні побратими ліквідатори. я щиро всім вдячний за надану мені підтримку. Й хоча я ще не зовсім зцілився, але маю бажання інести й свій вклад в спільну справу. Публікую на ваш розсуд свій варіант адмінпозову військовозобовязаних  який я вже здав до суду результата ще немаєале маю надію буде також позитивний. ВАШІ думки  чи запитанняпрошу висловлювати.    в коментаріях.
З плвагою Олександр Неділько.

До Кіровоградського окружного
адміністративного суду
                                       
                                                        Позивач:  Неділько Олександр Миколайович
 зареєстрований: 25004, м.Кіровоград
 прож. 25004 м. Кропивницький,
вул. Мотокросна, 24
тел. +38 (099) 14 90 719

                                                 Відповідач:   Головне управління Пенсійного
                                                                        фонду  України в Кіровоградській обл.
25009, м. Кропивницький,
вул. Соборна, 7а
тел/факс: 33-04-32, 33-04-52
 E-mail: gu@kr.pfu.gov.ua

Адміністративний позов

“Про визнання відмови у призначенні пенсії по інвалідності, виходячи з з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної платиу вілповідності до частини третьої статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».та Постанови КМУ від 15.11.2017 року №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  та застосування дискримінації до  учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС з числа військовозобовязаних призваних на спеціальні збори протиправними.


         В період з 21 жовтня 1982 року по 3 грудня 1984 року я проходив  особливий вид державної служби,  строкову військову службу, яка полягає,згідно статті 2 Закону України, “Про військовий обов'язок і військову службу ” у виконанні завдань та здійсненні функцій держави щодо захисту її суверенітету й територіальної цілісності. Даний факт підтверджується записами в моєму військовому квитку серія НУ № 9066488

         Після закінчення терміну  строкової служби та мого звільнення в запас. я розпочав виконувати військові обов'язки в запасі. 

         З 26 квітня 1986 року, після аварії на Чорнобильській АЕС в колишньому Радянському Союзі наступив особливий  період, так як дана аварія за наслідками, була визнана наймастабнішою  світовою техногенною і екологічною катастрофою.
         У зв'язку з цим мене вночі 6 вересня 1986 року у вихідний день, по тривозі  було призвано на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період терміном на 180 днів у якості хіміка-дозиметриста.для участі  в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  

         Повістку стососно моєї мобілізації отримувала у військовому комісаріаті вже після вихідних днів 8 вересня 1986 року моя дружина й передала  її до відділу кадрів за місцем моєї роботи.

         А з 9 вересня 1986 року по12 жовтня 1986 року я вже приймав участь  в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕСу якості хіміка-дозиметриста .

         У  період з 12 вересня 1986 року по 8 жовтня 1986 року я виконував обов'язки військової служби  безпосередньо в 3-ій зоні небезпеки зони відчуження.  Практично в епіцентрі  катастрофи. Даний факт підтверджено моїм військовим квитком та архівними довідками Міністерства Оборони України й не оспорюється Відповідачем .

         Для всіх спеціальних видів державної служби, включаючи і військову службу, в цілому характерні наступні ознаки:

- наявність спеціальних принципів в організації служби;
- особливі умови служби, нерідко пов'язані з ризиком
для життя;
- наявність фахової специфіки;
- особливі службові обов'язки (захист життя і здоров'я людей, забезпечення безпеки громадян і встановленого порядку управління, прав і публічних інтересів громадян, матеріальних цінностей,охорона громадського порядку та правопорядку і т. д.);

          Внаслідок цієї служби по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в серпні 1992 року мене вперше було визнано особою з інвалідністю 3-ї групи та призначено пенсію по інвалідності,  у відповідності до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

         27 лютого 2018 року  в мене було чергове погіршення стану здоров'я, яке призвело вже до гострого порушення мозгового кровообіу, що призвело до встановлення мені з 25 квітня 2018 року 1-Б групи інвалідності з втратою 90% працездатності.

         До цього часу я перебував на обліку в Кропивницькому об'єднаному управлінні  Пенсійного фонду України  Кіровоградської області.  

         В травні 2018 року мені стало відомо про  ліквідацію вищезазначеного управління та змін в законодавстві України щодо пенсійного забезпечення учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС з числа військовослужбовців строкової служби.

         А так як згідно пункту г) статті 3 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб  я маю право на пенсійне забезпечення нарівні з військовослужбовцями строкової служби , тому 25 травня  2018 року я направив відповідне звернення до Головного управління Пенсійного  фонду  України в Кіровоградській обл. (Відповідача по справі) (копія звернення додається)   Листом від 5 червня 2018 року №326/Н-11 мені знову  було повідомлено   про відмову в призначенні мені пенсії по інвалідності на умовах, передбачених для військослужбовців строкової служби, мотивуючи тим, що захворюванн я отримав не під час проходження строкової служби.

         Я вважаю дану відмову черговим порушенням моїх пенсійних прав та застосуванням до військовозобовязаних, які приймали участь  в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під час  призову  дискримінаційних умов відносно іінших учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильськй АЕС,у тому числі й до мене,, так як  з моменту набрання чинності даних змін, в Державному реєстрі сувових рішень   зарееєстровано вже 10 судових рішень, винесених Кіровоградським окружним сулом  на користь Позивачів з аналогічними предметами спору на користь позивачів

         Тому я вважаю, що Начальник  Головного управління Пенсійного  фонду  України в Кіровоградській області Сімонян Наталія Миколаївна свідомо, а тому умисно, проявила бездіяльність стосовно відновлення моїх міжнародних, конституційних та пенсійних прав.та не вжила заходів щодо припинення відносно мене  дискримінації.

         10 разів   Кіровоградський окружний суд, як єдиний орган правосуддя в Україні визнав позицію Головного управління Пенсійного  фонду  України в Кіровоградській області протиправною, відносно відсутності права у військовозобовязаних, які приймали участь  в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під час  призову по мобілізації  прав на пенсійне забезпечення нарівні з військовослужбовцями строкової служби, але Вдповідач продовжує, на мою думку,  застосовувати до цієї соціальної групи дискримінаційних умов на  призначення пенсії  та зловживати  правом на судовий захист, так як дані рішення суду  першої інстанції не  були скасовані судами апеляційної чи касаційної інстанціями.

         Відповідно до ст. 6 Закону України від 06 вересня 2012 року № 5207-VI «Про засади запобігання та протидії  дискримінації в Україні», статті 24 Конституції України, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права та міжнародних договорів України всі особи незалежно від їх певних ознак мають рівні права і свободи, а також рівні можливості для їх реалізації. Будь-які форми дискримінації осіб та/або груп осіб за їх певними ознаками з боку державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, а також юридичних та фізичних осіб забороняються.

         А також при розгляді мого звернення до  особисто до Начальника  Головного управління Пенсійного  фонду  України в Кіровоградській області

Сімонян Наталії Миколаївни відповідь мені  надано заступником Начальника  Головного управління Пенсійного   фонду  України в Кіровоградській області Шарпінським Юрієм Миколайовичем, що свідчить про поширення моїх персональних даних, які містять конфіденційну інфрмацію, без моєї згоди серед не визначеної кількості  працівників, підпорядкованого їй управління.

         Звертаю  увагу суду на той факт , що 12 жовтня 2017 року Європейський Суд з Прав Людини (ЄСПЛ) припинив провадження по 12 тисячам скарг громадян України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і перенаправив їх у Комітет міністрів Ради Європи з метою домогтися від України виконання початкових рішень національних судів, а також системної зміни практики виконання судових рішень.

          А також звертаю  увагу суду на УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №196/2018 від 5 липня 2018 року, направлений  на поліпшення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

         На мою думку, працівниками Відповідача , всупереч вимогам  частини другої статті 19 Конститувції України, та з перевищенням,на мою думку, владних повноважень   створюються умови, при яких буде зростати  недовіра    постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживають на території  Кіровоградській області до ініційованих Президентом України реформ та появі нових масових звернень до  ЄСПЛ.

         Я вважаю, що моє порушене право підлягає захисту шляхом призначення мені пенсії по інвалідності виходячи  з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, у вілповідності до частини третьої статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови КМУ від 15.11.2017 року №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»  з моменту порушення цих прав,  з 1 жовтня 2017 року.

         У зв'язку із вищевикладеним та керуючись ст. 24 Конституції України, ст. 6 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», ст 166 КАС України

ПРОШУ:

1.     Визнати бездіяльність Головного управління Пенсійного фонду  України в Кіровоградській області стосовно відмови у  мені пенсії по інвалідності, виходячи  з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, у вілповідності до частини третьої статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови КМУ від 15.11.2017 року №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» протиправною.
2.    Зобов'язати Головне управління Пенсійного фонду  України в Кіровоградській області призначити, провести перерахунок та виплатити недоплачений  розмір  пенсії по інвалідності з 1 жовтня 2017 року, як особі з інвалідністю 3 групи, а з 25 квітня 2018 року, як особі з інвалідністю1-Б групи виходячи з з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року, у вілповідності до частини третьої статті 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови КМУ від 15.11.2017 року №851 «Про внесення змін до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

3.   Встановити факт дискримінації моїх пенсійних прав.
4.   Розглянути справу в порядку спрощеного провадження.

         Я, як учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесений до категорії 1, згідно пункту 10) статі 5 Закону України “Про судовий збір” звільнений від сплати судового збору.
Додаток

1.     скрин екрану ПК з передіком рішень судових рішень винесених Кіровоградським окружним сулом  на користь Позивачів з аналогічними предметами спору    - 2 примірника на 2 аркушах.
2.   Копія військового квитка серія НУ № 9066488та обліковопослужної картки до нього 3 сторінки  на 6 аркушах
3.   Копія мого звернення від 25 травня 2018 року - 2 примірника на 2 аркушах.
4.   Копія  Листа від 5 червня 2018 року №326/Н-11 - 2 примірника на 2 аркушах.
5.    Копія посвідчення учасника Лна на ЧАЕС - 1 примірник на 1 аркуші.


“____” липня 2018 року                 ____________ /О..М. Неділько/

70 комментариев:

  1. Вот пожалуйста-выставил человек свой вариант,хороший или плохой, вариант есть.Я не хвалю и не критикую данный образец.Каждый найдет в нём полезное для себя сам.И пусть будет стыдно тем жлобам, что отказываются выставлять свои.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. у сайта ВОВЧ-совершенно башню сорвало ......сепары ТЕ ещё!!!!! ...ВЗАД в ссср хотят......вот ОНО рыло руцкава мира ........ууууууууууууууууууууууууууууууууууу ...упыри!!!!!!

      Удалить
  2. 1. "... було призвано на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період терміном на 180 днів ..." - хде! вы видели такую формулировку, в повестке, в приказе, в постановлении???

    2. "А так як згідно пункту г) статті 3 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” я маю право на пенсійне забезпечення нарівні з військовослужбовцями строкової служби ..." - вы смешиваете два разных Закона, вам надано право на пенсию "нарівні з військовослужбовцями строкової служби" - на умовах цьго Закону (2262)! Читайте внимательно статью! Умовы Закона 796 ДРУГИЕ, т.е. отличаются от 2262, но выбор закона за вами, нельзя надергать выгодных для вас условий из разных актов. Стаття 1-2 "є) особи із числа військовослужбовців строкової служби ... та деяких інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, у передбачених ЦИМ Законом випадках;".

    3. Стаття 51. Строки перерахунку призначених пенсій

    При настанні обставин, які тягнуть за собою зміну розміру пенсій, призначених військовослужбовцям строкової служби та їх сім’ям, перерахунок цих пенсій провадиться відповідно до строків, встановлених частиною четвертою статті 45 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" - "у разі виникнення права на підвищення пенсії - з першого числа місяця, в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано ним до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа;" - вы когда подали заявление на перерахунок?

    Вы были в 3 зоне опасности как вы пишите, это самая высокая кратность! плюс премии, неужели вам этого мало??? У других и такой кратности нету, и льготы в половину вашего меньше, чем вы недовольны?

    Зря вы наезжаете на Пенсионный, в этот раз они полностью правы, и закон на их стороне.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ого,как срочник(Анонимный 12июл.,2018г 23:07:00,а скорее всего Нач.Кар.МВД.СССР с Харькова)ухватился за корыто подаренное помощником депутата Бурбака по Постанове № 851!Продолжайте хавать ,только смотри не обляпайся!

      Удалить
    2. Постановка вопроса "неужто вам мало" в корне неправильная!а ПФ никогда себя не обидит. ПФ - это организация, которая погрязла в судебных разбирательств ах, обдирая не только Чернобыльцев. И скоро вообще ей управы не будет.

      Удалить
    3. Не надо так много писать, надо в этом случае посмотреть ст. 11 закона 2262 и прнзнаться в том что очень умный.

      Удалить
  3. Лучше бы ты промолчал.Язык-неукротимое зло!

    ОтветитьУдалить
  4. Анонимный12 июл. 2018 г., 23:07:00
    "...вы смешиваете два разных Закона, вам надано право на пенсию "нарівні з військовослужбовцями строкової служби" - на умовах цьго Закону (2262)!"

    Цілком справедливо. Закон 2262 щодо строковиків встановлює лише мінімальні розміри пенсій.
    "Стаття 22. Мінімальні розміри пенсій по інвалідності
    Мінімальні розміри пенсій по інвалідності встановлюються:
    особам з інвалідністю внаслідок війни з числа солдатів і матросів строкової служби I групи - у розмірі 120 відсотків, II групи - 110 відсотків, III групи - 105 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність".
    Зрозуміло що це мізер.

    "...нельзя надергать выгодных для вас условий из разных актов."
    Браво! Це є аксіомою практичної юриспруденції. Не маючи достатніх юридичних знань більшість громадян ігнорують це. А нечесні юристи вміло користуються для особистого заробітку.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. С чего вы решили, что срочникам только минимальные пенсии устанавливаются?

      Стаття 43. Заробіток (грошове забезпечення) для обчислення пенсій

      Пенсії, які призначаються відповідно до цього Закону особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, обчислюються за встановленими нормами у процентах до середньомісячного заробітку, який одержували військовослужбовці до призову на строкову військову службу чи після звільнення з військової служби до звернення за пенсією, або до середньомісячного грошового забезпечення, одержуваного військовослужбовцями в період проходження військової служби за контрактом. При цьому середньомісячний заробіток (грошове забезпечення) для обчислення їм пенсій визначається в порядку, встановленому Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" - "2. Заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії визначається за формулою:

      Зп = Зс х (Ск : К), де:

      Зп - заробітна плата (дохід) застрахованої особи для обчислення пенсії, у гривнях;

      Зс - середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Порядок визначення показників зазначеної заробітної плати затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з центральними органами виконавчої влади, що забезпечують формування державної фінансової політики, державної політики у сферах економічного розвитку, статистики. Тимчасово, з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року, заробітна плата (дохід) для призначення пенсії визначається із середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески за 2016 та 2017 роки;" - ст. 40.

      Надо все считать. Допустим средняя за 16-17 годы 5000 грн. Коэффициент зарплаты - 3. По 1-й группе инвалидности - 100 % заработка (Пенсії по інвалідності військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом призначаються в таких розмірах:

      а) особам з інвалідністю внаслідок війни I групи - 100 процентів, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку);).

      Размер пенсии = размеру заработка.

      Размер заработка = 5000 х 3 = 15 000 грн.

      Неплохая пенсия.

      Удалить
  5. Срочникам начисляется по формуле определенной в постанове КМУ 851,там все прописано и расписано.Другие законы приплетать не надо,ПФУ считает срочникам только по п.851 15000гр. нет ни одного срочника.Максимальная "замороженная" пенсия у срочника при 100% потери 13700гр.,при условии,что пересчитывалась осенью-зимой 2017г.С 1.01.2018г. при тех же процентах гораздо ниже.Формула с секретом.Эффект составил только для тех,кто пересчитал (обратился в ПФУ) в 2017г.В остальном всё фантазии.

    ОтветитьУдалить
  6. понеслась 3,14 зда по кочкам!!! во сучари пеніонні накинулися !я вже це пройшов Саша !! неслухай цих ублудків! питання до ботів! а як на рахунок івнвалідів війни? що теж риплітать непотрібно? в 2262 чітко написано НА РІВНІ ...І НІЯКИХ ДОДУМУВАНЬ НЕПОТРІБНО ! ТЕ ЩО ВОНИ ОТРИМУЮТЬ - МУСЯТЬ ПЛАТИТИ І НА! ВСЕ КРАПКА.

    ОтветитьУдалить
  7. Партизан-198113 июл. 2018 г., 22:07:00

    Я не нашёл в пункте "г" статьи 3 Закона-2262 слов "внаслідок захворювання",которые фигурируют во мсэковских документах чернобыльцев.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. г) військовозобов’язаних, призваних на навчальні, спеціальні або перевірочні збори, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при виконанні службових обов’язків у період проходження цих зборів, та членів їх сімей;

      для паризана!
      Юридический толковый терминологический словарь Украины скачать
      А Б В Г Ґ Д Е Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я

      Каліцтво
      Каліцтво - втрата особою працездатності внаслідок нещасного випадку, протиправних дій або інших причин. Розрізняють каліцтво трудове і не пов'язане з роботою, від чого залежать вид і розміри подальшої допомоги, призначення пенсії тощо.

      Удалить
    2. тепер зрозуміло чи ще треба розжовувати у нас каліцтво отримане при виконанні! обов'язків військової служби!! які ще потрібні докази!?

      Удалить
    3. Партизан-198114 июл. 2018 г., 14:55:00

      Николай, зачем законодатель в законе о ветеранах войны прописал "внаслідок каліцтва АБО захворювання"?

      Удалить
    4. БО КАЛІЦТВО ЦЕ ВТРАТА ОСОБОЮ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ! ВНАСЛІДОК ЗАЗАХВОРЮВАННЯ.

      Удалить
  8. В мсековських документах зазначена Ваш % втрати працездатності.А втрата працездатності —є каліцтвом,

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Партизан-198114 июл. 2018 г., 01:27:00

      Чернобыльцам в погонах дают статус инвалида войны потому, что в Законе о ветеранах войны есть слова "внаслідок захворювання". Насколько я понимаю, если не было бы этих слов в законе,то не было бы и статуса.
      ..

      Удалить
    2. Ліквідаторам в пагонах дають статус інваліда війни,бо їх захворювання внаслідок виконання ВІЙСЬКОВИХ ОБОВЯЗКІВ .

      Удалить
  9. Саня все вірно.Але додати ще висновок експертизи медичної, що хвороба внаслідок роботи в Чернобилі. Це така ж справа, як у шахтарів в рудніках. Таке знущання тільки у нас, в Україні. За пенсійний не хвилюйтеся- ввони вкрали у нас всі кошти, які заробляли. А тепер хвилюватися, що у них коштів немає. Це їх справа. Законом передбачено хай виконють. Саня! Треба читкіше підкорегувати вимоги. До речі скажу, що він єдиний голова спілки Чернобильцівв обласної, який в Києві дійсно працює і вносит конкретні зміни до законодавства на користь чернобильців.

    ОтветитьУдалить
  10. Любовь(это имя)правильно подсказывает, в отличие от нек-рых способных только на колкости да поиск орфорграфических ошибок.Уважуха.

    ОтветитьУдалить
  11. Некоторые за счёт орфографических ошибок хотят увеличить размер своей пенсии более чем в три раза.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не орфографических, а синтаксических.

      Удалить
  12. ЩОСЬ ВИ МИКОЛА МИХАЙЛОВИЧ СЕМЕНЧУК НЕ ГОДНІ ВІГРАТИ В СУДІ НІ ДОВІДКУ ПРО ЗАРПЛАТУ НІ ПО 851 А БЕРЕТЕ І ЗАВОДЕТЕ ЛЮДЕЙ В БЛУД . ПЕРШЕ ПО СОБІ ЩОСЬ РІШАЙТЕ .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А ЗВІДКІЛЯ ВИ ВЗЯЛИ ЩО Я НЕВИГРАВ НІОДНОЇ СПРАВИ? ДЕ ЦЯ ІНФОРМАЦІЯ Є?

      Удалить
    2. зарано зловтішаєшся громадянин началник! лубенського упф ! і по нашій вулиці колись пройде інкасатор!

      Удалить
    3. А может он на место министра соц.политики метит?Вот и тренируется.

      Удалить
  13. А всегда сапожник без сапог...

    ОтветитьУдалить
  14. 01 08 ВАША СПРАВА РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ В ХААС . ЯК ВИ ДУМАЄТЕ ЯК ВСІМ СКАСОВУЮТЬ ПО 851 А ВАМ ОДНОМУ ЗАДОВІЛЬНЯТ ? ТАК

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да,Николай Семенчук какие у Вас опытные враги,даже немного завидно.

      Удалить
    2. Он сам себе главный враг, жаба его загрызет.

      Удалить
    3. Для цього і вкидують вони певну тему та дивляться як реагує народ на ту чи іншу дурню.Само ж воно своїм скудним розумом не може додуматися, от це воно робить чужими руками.Цей метод дуже давній.Застосовувався всякими-і єзуїтами і іншими,і комуністами, але суть одна-манюпулювання свідомістю мас, нав'язування певних ідей для дискредитації когось чи чогось і т.д.з певною метою.Якщо перечитати усіх, воно зразу випливає, його видно як би воно не ховалося за чим чи ким завгодно.

      Удалить
    4. АНОНІМНОМУ 14 ІЮЛЯ! Я НЕНАСТІЛЬКИ НАЇВНИЙ ЩОБ ТАК ДУМАТИ БО ВАШІ СУДИ ЦЕ СТОЛИ ЗАКАЗІВ! АЛЕ ДО КІНЦЯ ЦОГО РОЗГУЛУ СВАВІЛЛЯ ЗАЛИШИЛОСЯ НЕПОВНИХ 8 МІСЯЦІВ! ОТ ТОДІ І ПОБАЧИМО ЧИ ЗАЛИШУТЬСЯ ЦІ СУКИ ПРИ МАНТІЯХ!

      Удалить
    5. 25 чапаевская19 июл. 2018 г., 13:57:00

      Коляня держись, на тебя все Лубны надеються, докажи етим мразям что мы чтото можем

      Удалить
    6. 25 чапаевская19 июл. 2018 г., 14:32:00

      а кто пускает мульку что харьковская апеляция всем скасовуе, они и удовлетворяют иски, Везде чернобильци виигруют только Полтава пляшет под пенсионщиков

      Удалить
  15. николай семенчук14 июл. 2018 г., 13:46:00
    г) військовозобов’язаних, призваних на навчальні, спеціальні або перевірочні збори, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії або каліцтва,

    Каліцтво - втрата особою працездатності внаслідок нещасного випадку, протиправних дій або інших причин. Розрізняють каліцтво трудове і не пов'язане з роботою, від чого залежать вид і розміри подальшої допомоги, призначення пенсії тощо.

    Семенчук, так вы определитесь у вас калицтво или захворювання? Если у вас калицтво и несчастный выпадок, как вы пишите, то это не подпадает по закону под статус инвалид войны. Нескладуха.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. для особо обдарованого! втрата працездатності в розуміні закону - це каліцтво . АЛЕС....

      Удалить
  16. Більшості ліквідаторів вже зрозуміло що ч.3 ст.59 розповсюджується лише на строковиків. Усі намагання через суди розширити сферу її застосування марні і будуть припинятися судами вищих інстанцій.
    Участь у цьому партії «Відродження», а також одного з всеукраїнських об'єднань чорнобильців інакше як передвиборчою активністю назвати не можна.
    Дивує також практика багатьох висмикувати для власного споживання вигідні їм сьогодні і зараз правові норми з різних законів і підзаконних актів. А потім усім розповідати що саме таке рішення є найбільш правильним і правовим. Давайте навчимося трохи сумніватися перед тим як клеїти у дурні інших.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А для кого ці закони писані? Почитайте рішення суддів,там завжди щоб щось довести їде ссилка на декілька законів.тому що як в законі щось визнано,то це вже є АКСІОМОЮ !!!

      Удалить
    2. "Більшості ліквідаторів вже зрозуміло що ч.3 ст.59 розповсюджується лише на строковиків. Усі намагання через суди розширити сферу її застосування марні і будуть припинятися судами вищих інстанцій..."

      Полностью согласен со всем (!) Вашим постом... Хочу только дополнить свое видение некоторых моментов. Некоторые ликвидаторы абсолютно точно(!) знают что им "нечего ловить" по ст.54-1..Ну нет у них повышеной оплаты в З.О. !!!
      Поэтому им выгодно максимально увеличить количество исков по ст.59-3, в надежде "продавить"(вырвать) количеством...Спросите у них в каком году, и в какой зоне они работали на ЛПА...

      Удалить
    3. Партизан-198115 июл. 2018 г., 12:35:00

      10:37:00, убедите меня в том, что Вы никогда не искали личной выгоды. В дискуссии участвую лишь из за желания понять насколько аргументированно защищают свою позицию истцы по таким искам.

      Удалить
    4. Партизан-1981
      Карлсон,когда ему надо было "переключить внимание", -А у вас молоко убежало...
      Смотрим здесь...
      https://www.youtube.com/watch?v=qK2xKP8QCBc

      Удалить
    5. 25 чапаевская19 июл. 2018 г., 14:22:00

      Відродження вже з ларисою Лубнам дуже допомогло //виросло б ім на лобі знаете шо// тепер пенсійники спираються на іхній програш у Верховному Суді, коли вони з Подачі Пилипенка подали гуртовий позов до суду,і насрали на всіх Лубенців, та взагалі на всіх Чорнобильців, бо і суди спираються на іхній програш

      Удалить
  17. Партизан-198115 июл. 2018 г., 12:20:00

    Обращаться или не обращаться в суд человеку, который считает, что его личные права нарушены - это его личное ПРАВО.

    ОтветитьУдалить
  18. АНОНІМУ ! Я ЛЮДИНА ЗАБЕЗПЕЧЕНА. І МЕНІ ЯК ТИ КАЖЕШ НЕМАЄ ЩО ЛОВИТИ БО МОЯ ПЕНСІЯ НЕНАБАГАТО МЕНША ЧИМ ПО СТ.59. АЛЕ САМ ПРИНЦИП СПРАВЕДЛИВОСТІ! Я ПАТОЛОГІЧНО НЕПЕРЕНОШУ БРЕХНЮ УПФ І ВЛАДИ . ТОМУ І БОРЮСЯ З ЦИМ ВСИМ В МІРУ СИЛ І ЗДОРОВ'Я!.
    А ТИ ША...КА ЛИЗОБЛЮД ЧИ СТОЯВ БІЛЯ ЛІЖКА СВОГО ТОВАРИША ЯКИЙ ВМИРАВ ВІД РАКУ! В МУКАХ БО НЕМАВ МОЖЛИВОСТІ КУПИТИ СОБІ ЗНЕБОЛЮВАЛЬНЕ?. КРАЩЕ ЗАКРИЙ СВІЙ ПИСОК .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ...Я ЛЮДИНА ЗАБЕЗПЕЧЕНА. І МЕНІ ЯК ТИ КАЖЕШ НЕМАЄ ЩО ЛОВИТИ БО МОЯ ПЕНСІЯ НЕНАБАГАТО МЕНША ЧИМ ПО СТ.59...

      А можна більш розлого і доступніше ? Ну щоб було зрозуміло навідь таким як я...

      Удалить
    2. Анонимный Шавка 15 июл.2018г.,13:51:00 уйди с Чернобыльского сайта,поищи сайты" ЛГБТ спильноти",это очень близко твоему мировозрению и характеру,вот там будет тебе и "розложат" и доступят",и там принимают ----"навить таких як ты.

      Удалить
    3. Чернигов 86
      Раніше я навідь уявити собі не міг, що ті мікродози мають такий згубний вплив на особистість і викликають не лише хамство...

      Удалить
  19. МОДЕРАТОРЕ, В ЧЕРГОВИЙ РАЗ ПРОШУ-"АНОНИСТОВ" НЕ ПУБЛІКУВАТИ. САША , А ТОБІ ЗДОРОВ*Я!

    ОтветитьУдалить
  20. Николай Семенчук,я с Вами.держитесь. а словесные баталии лишь проявляют суть наших людей, увы.

    ОтветитьУдалить
  21. хто скаже що з сайтом вовч! здох?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Здихає. Сайт орденоносців втратив багато відвідувачів і дописувачів після чергового масового нагородження. Люди інтуітивно відчули ФАЛЬШ і подвійні стандарти в цьому об'єднанні.

      Удалить
  22. Живий вовча ніхто там не здихав те саме торочиться і там тільки заходив

    ОтветитьУдалить
  23. .................дурень думкою радіє нею він і багатіє ...........а на сайте Чернобыльский пресс-экспресс-как не было ТАК и нет указа прошенко,так что ВСЁ это-ФИКЦИЯ и ФЕЙК!!!!!!!!! .....Когда-то давно царские указы "обнародовали" глашатаи, которые разъезжали по городам и селам и зачитывали указы. В наше время законы и другие нормативно-правовые документы обнародуются иначе. Президентом Украины был принят Указ. В соответствии со ст.1 этого Указа обнародование законов и других нормативных актов (постановления и другие нормативные акты Верховной Рады, указы и распоряжения Президента Украины, постановления-и распоряжения Кабинета Министров Украины) происходит путем их публикации на государственном языке в официальных печатных изданиях в течение пятнадцати дней после их принятия и подписания.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вы безнадёжно отстали в плане прогресса, зато сильно продвинулись вперёд в плане глупости. Официальными к официальным изданиям уже давно относится сайт Президента Украины, как и сайт всех государственных органов власти. А на сайте Президента этот указ есть! Почему его не опубликовал Чернобыльский пресс-експресс это дело личных предпочтений владельцев и расторопности модераторов данного ресурса. Если конечно это вам хоть о чем то говорит!

      Удалить
    2. Анонисту 22:12

      http://www.president.gov.ua/documents/1962018-24446

      Удалить
  24. Шановні ліквідатори! Я приношу вибачення, що пишу від аноніма.
    Ви тут ламаєте списи, не розуміючи однієї простої мови:
    Була банда Януковича а прийшла на зміну її МАФІЯ.
    В повному розумінні слова. Але мафія не злочинців, а мафія державних мужів, чиновників.
    Ви сподіваєтеся на збільшення пенсій, воно буде, але не значне, гривень до 500.
    Ви повинні зрозуміти, АТО робиться для прикриття їх планів і проплату створених бойових загонів, як то Нац. Корпус, С-14, Правий сектор, Школа диверсантів Яроша. Всі ці організації, екіпірування й зброю, субсидуються за рахунок держави, на це потрібні гроші, їх потрібно десь взяти. Ось і беруть з Вас, і будуть брати ще довго., Тому підвищуються і послуги ЖКГ і газ, електрика, і все інше.
    Незалежні журналісти вже працюють над цією темою.
    Важко повірити, що життя до майдану була легше, але це факт.
    То чому ж немає майдану тепер?
    Багато вояків які пршли АТО, працювати не хочуть, їх спеціальністю стала війна або дах, диверсії і всяка «допомога» при віджиманні підприємств, рекет малого і середнього бізнесу.
    На це потрібні організації керовані владою і потрібні фінанси.
    Ось тому, розкрийте очі і думайте, думайте.
    Скоро Ви будете ознайомлені у пресі з такими матеріалами-відкриттями.
    Але надія вмирає останньою.
    Я до чого це все пишу Ваші лідери в змові з владою (мафією) самі того не знаючи.
    Всі ці законопроекти, укази-фікція.
    Бережіть себе, Ваше здоров'я, Ваші родини, дітей, ось Ваше завдання, щоб вижити.
    А то, что пишите, розумію, потрібно виговоритися.
    Суди виконуватися не будуть, це вже питання вирішене, будуть видані сертифікати зобов'язань, але коли і в які терміни буде проведено виплати, ще не вирішено в НАЦ. Банку і за якою градаціїю.

    ОтветитьУдалить
  25. Во пошла карусель!Смотрите как тонко стелет!Даже не на маськовськой мове написал, а на нашей, чтобы скрыть свою сущность и прокосить под своего.Его даже не Вова, а Ульянка-дохтор специально привезла автора чтобы выводить из равновесия людей- пенсионеров чтобы те волновались бежали в аптеку за поддельными лекарствами или пили палённую водку для снятия стресса.Фикция не законопроекты, указы, как пишет этот разведчик,Фикция это вся эта говорильня, эти сайты созданные ЦРУшниками.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Да не тонко он стелет! Из под каждого слова его провокаторского бреда торчат ФСБшно-сепарские роги!

      Удалить
    2. Вот это правильно, по нашенски

      Удалить
    3. https://vesti-ukr.com/strana/296084-kto-finansiruet-radikalov-v-ukraine-rassledovanie-vestej

      Як і обіцяв

      Удалить
  26. Ну не прошло да и ладно.

    ОтветитьУдалить
  27. Где бывший замполит банно-прачечного комбината? Чернобыльцы бурлят,а его нет... Куда Бродовского дели?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. По моим данным я с ним в лазарете лежал. Он перенес инсульт, и сейчас дома, плохо ходит Уже 3 года.

      Удалить
  28. С голой задницей , без извилин в голове без надежды но зато с голой мыслью что кругом ЮСБ и их агенты. Это надо быть таким деградированныс.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А тебе то какое дело до чужой задницы? Это же не скрепно и не духовно о голых чужих задницах рассуждать...

      Удалить
    2. Так среди скрепоносцев извращенцев ,-море.

      Удалить
  29. Тенперь Вы все убедились как легко манипулировать сознанием человека.Один что-то написал.Другой написал-дурня.Третий среагировав на комент. другого-что-то своё.А теперь давайте представим, что Другой написал"Молодец"Третий как среагирует? Вот так нами и манипулируют.Кто? Да скорее всего Марсиане(это чтобы не обидеть никого).А может рептилоиды.

    ОтветитьУдалить
  30. Если есть на свете дьявол, то он не козлоногий рогач, а он дракон о трёх головах, и головы эти — хитрость (в книге — трусость), жадность, предательство. И если одна прикусит человека, то две другие доедят его дотла.

    ОтветитьУдалить
  31. 1. "... було призвано на військову службу! за призовом під час мобілізації!, на особливий період! терміном на 180 днів ..." - хде! вы видели такую формулировку, в повестке, в приказе, в постановлении???

    А почему все молчат? Человек же просил свою думку высловить.

    Кто покажет документы,
    что был рбъявлен "особлывый период"
    что "було призвано на військову службу"
    что "під час мобілізації"

    Или человек Олександр Неділько соврал Суду?

    ОтветитьУдалить