До Кіровограда приїхала комісія, що займається чорнобильцями

Перебуваючи нещодавно у Кіровограді із робочим візитом, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко зустрівся із чорнобильцями та пообіцяв направити до області комісію, яка розгляне найбільш проблемні їхні питання та допоможе у їх вирішенні.

Така комісія вчора прибула до Кіровограда. У складі комісії – заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова, заступник директора департаменту-начальник відділу Мінсоцполітики Оксана Уяздовська та заступник директора департаменту пенсійного забезпечення-начальник відділу спеціальних пенсій ПФУ Олена Охріменко.

Вчора ж зазначена комісія розпочала прийом чорнобильців, який проводився в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського. На прийом зі своїми проблемами зареєструвалися близько 40 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС з Кіровограда та інших міст та районів області.

На зазначеному прийомі також були присутні заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух, спеціалісти з головного управління Пенсійного фонду в області та головного управління праці та соціального захисту населення ОДА.


Під час прийому фахівці розглянули кожну проблему, переважна більшість яких стосувалася виплати пенсій за судовими рішеннями, з наданням роз’яснення по кожному випадку відповідно до чинного законодавства.

На сьогодні, у рамках роботи зазначеної комісії, заплановано провести в обласній адміністрації розширену нараду на тему: "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" в якій візьмуть участь губернатор Сергій Ларін, заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова, заступник директора департаменту – начальник відділу Мінсоцполітики - Оксана Уяздовська, заступник директора департаменту пенсійного забезпечення – начальник відділу спеціальних пенсій Пенсійного фонду України - Олена Охріменко, керівники Кіровоградських громадських організацій та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.


ИСТОЧНИК

Комментариев нет:

Отправить комментарий