Влада Львівщини звітує перед "Союз Чорнобиль України"

1 серпня заступник голови Львівської облдержадміністрації Олег Рудницький провів робочу зустріч з головою Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрієм Андрєєвим.

У зустрічі також взяли участь заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександр Другов, голова Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Всеволод Смерестинський, пhедставник Міністерства соціальної політики Оксана Уяздовська.

У вступному слові Олег Рудницький відзначив, що на Львівщині особливу увагу приділяється вразливій категорії громадян, чорнобильцям, яких на території області проживає понад 9 тисяч, з них 4700 – ліквідатори і 1200 – інваліди: «Питання чорнобильців досить гостро стоїть на контролі як на загальнодержавному так і на регіональному», - зазначив О. Рудницький.


За його словами, на Львівщині, з метою посилення опіки над чорнобильцями була розроблена регіональна програма на 2012-2014 р. р., згідно з якою на цей рік передбачено 1 млн 105 тис грн. з них 970 тис. грн – це кошти з обласного бюджету, які спрямовані на посилення рівня медичного забезпечення.

Під час наради учасники детально обговорили питання спільного Меморандуму, підписаного між Львівською ОДА та Всеукраїнською громадською організацією «Союз Чорнобиль України».

Зокрема заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець поінформувала про те, що даний Меморандум містить зобов’язання, суть яких полягає в посиленні інформаційної роботи для чорнобильців, зокрема певних заходів, що стосуються вирішення конкретних проблем, пов’язаних із даною категорією громадян.

«Якщо говорити про масштабність документу, в першу чергу слід зазначити, що робота полягає в забезпеченні виконання державних програм, зобов’язань. Це стосується виплати всіх соціальних допомог, надбавок, компенсацій, своєчасного перерахунку та виплати пенсій, а також виконання зобов’язань за судовими рішеннями», - зазначила О. Яковець.


ИСТОЧНИК     Чорнобильський Прес-Експрес

4 комментария:

  1. Как интересно! Очередная говорильня. "Работа заключается в обеспечении..." А чего же не работают? Чего не обеспечивают? В очередной раз посидели, поговорили, галочку поставили и с чувством выполненного долга... Продолжение следует.

    ОтветитьУдалить
  2. Татьяна вы наверно ликвидатор ,так придложите что делат а так и я могу ляля зделат .хотябы один придложение сказал путёвое ну Татьяна брякни умное слово ждем

    ОтветитьУдалить
  3. 7:50 ЗАПОМНИ..... слово "СОЛ" пишется с мягким знаком , а слово "вилька" пишется без мягкого знака. Вразумел , писатель.??? Или ты тот самый троль , который "шастает по сайтам и вносит раздор среди чернобыльцев ??? Если ты тот самый , тогда счастья тебе ...... дефективный , здоровья тебе ..... убогий !!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 12-13конечно тот самый,только наверно трезвый и хоть как то понятно пишет что он хочет.

      Удалить