У волинських школах припинили харчування дітей-чорнобильців

У трьох районах Волині тимчасово припинили харчування у школах дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі ОДА.

Гуьернатор Волині Григорій Пустовіт вимагає посилити контроль за якістю харчування дітей в школах та дитсадках. Детально обговорити це питання викликала ситуація, яка виникла у Камінь-Каширському, Маневицькому та Любешівському районах, з тимчасовим припиненням дитячого харчування у школах дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як доповіла директор департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Мишковець,міністерство соціальної політики України провело тендерні закупівлі, відповідно до яких  дитяче харчування було значно завищене. Відтак, профільним міністерством було прийнято рішення тимчасово припинити дитяче харчування дітей-чорнобильців до 1 квітня, однак, усі компенсаційні виплати будуть погашено.

У свою чергу, заступник начальника Державної санітарно-епідемілогічної служби в області Лариса Дудковська поінформувала, що перевірки за якістю дитячого харчування розподілено на групи ризику і проводилися відповідно до законодавства один раз в рік.

Голова ОДА Григорій Пустовіт дав доручення розробити системний контроль та моніторинг за якістю та повнотою раціону дитячого харчування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий