Коломияни вирушать у незвичну прощу

Віктор Познік  21 мар. 2018 г., 14:45:00

Ми 23 березня о 19.00 год в кількості 23 чорнобильця м.Коломия. Мазепи. 88. капличка-чорнобильський спас вирушаємо на прощу до чорнобильського храму. ЧАЕС. Прип.ять.24 березня будемо там.маємо з собою камеру і фотоапарат .можемо провести прямий репортаж з місця подій.це звернення до всіх журналістів.кого цікавить.пишіть в приват.отримаєте тел.веземо з собою списки всіх наших померлих-помоломось за них.а всі імена будуть занесені в чорнобильську поминальну книгу.помолимось і за нас-живих ліквідаторів.дякувати богу.що ми є...наш сайт...kolo-chornobyl.at.ua...списки вже подані в зону і затверджені.хто хоче прийти нас провести-будемо раді.назад будемо вертатись 24 березня вечором.також плануємо по дорозі відвідати наш шпиталь в столиці-НЦРМ АМН України.та нашу другу капличку в Пущі Водиці.в дитячому диспансері радіаційного захисту населення.де наші священники.їх їде 3 чоловіки з нами.проведуть службу Божу за здоров.я дітей-чорнобильців.що там лікуються.про все ми домовились.нас чекають в храмі чорнобиляни.дякуємо.хай Бог допомагає нам всім. — із Саша Круглик, Анатолій Лігун, Яна Магрело та 44 інших в Kolomyya.
tag Позначи


23 коломиян вирушать у незвичну прощу – до храму у зоні відчуження. Поїздку приурочили до річниці аварії на ЧАЕС.

23 березня ліквідатори аварії на ЧАЕС вирушають на прощу до чорнобильського храму у місті Прип’ять, що в зоні відчуження. Збір о 9.00 год. у Коломиї біля каплички “Чорнобильський Спас”, ща на Мазепи, 88, пише КУРС.

“24 березня будемо там. Можемо провести прямий репортаж з місця подій. Це звернення до всіх, кого цікавить. Списки вже подані в зону і затверджені. Назад будемо вертатись 24 березня ввечері.

Також плануємо по дорозі відвідати наш шпиталь в столиці та нашу другу капличку в Пущі-Водиці у дитячому диспансері радіаційного захисту населення. Там наші священики, а їх їде 3 чоловіки з нами, проведуть службу Божу за здоров’я дітей-чорнобильців, що там лікуються. Нас чекають в храмі чорнобиляни”, – розповіли про поїздку коломийські ліквідатори.

Єдиний діючий нині храм у зоні відчуження – Свято-Іллінська церква.
У храмі є чудотворні ікони – древня святого Миколая Чудотворця, і нові — це «Чорнобильський Спас» та ікона Божої Матері «Чорнобильська».

“Чимало людей зцілюється тут, у нас. Одразу була, звичайно, радіація, може, і зараз є. Нехай Бог дає усім, хто приїжджає до наc, здоров’я, щоб дожили до наших років. Ми їмо усе своє: городину, фрукту, ловимо рибу, збираємо гриби, корови держимо, молочком онуків поїмо — усе, як завжди. І, бачите, нічого, живемо, хоча одразу після аварії нам казав один американський вчений, що ми проживемо максимум 7 років — в усіх буде рак. Ніякого раку в нас немає, Слава Господу. Хоча Іллінський храм і територія, де ми стоїмо, — це друга зона”, – розповідає бабця Ганна, мешканка Чорнобиля.

30-кілометрова зона навкруги ЧАЕС заражена, як стверджують науковці, до цих пір. Але на території Свято-Іллінського храму дозиметр показує 5-8 мікрорентген за годину, тоді як у Києві, наприклад, цей показник — 18 МкРн.


1 комментарий:

  1. віктор познік21 мар. 2018 г., 14:45:00

    Ми 23 березня о 19.00 год в кількості 23 чорнобильця м.Коломия.Мазепи.88.капличка-чорнобильський спас вирушаємо на прощу до чорнобильського храму.ЧАЕС.Прип.ять.24 березня будемо там.маємо з собою камеру і фотоапарат .можемо провести прямий репортаж з місця подій.це звернення до всіх журналістів.кого цікавить.пишіть в приват.отримаєте тел.веземо з собою списки всіх наших померлих-помоломось за них.а всі імена будуть занесені в чорнобильську поминальну книгу.помолимось і за нас-живих ліквідаторів.дякувати богу.що ми є...наш сайт...kolo-chornobyl.at.ua...списки вже подані в зону і затверджені.хто хоче прийти нас провести-будемо раді.назад будемо вертатись 24 березня вечором.також плануємо по дорозі відвідати наш шпиталь в столиці-НЦРМ АМН України.та нашу другу капличку в Пущі Водиці.в дитячому диспансері радіаційного захисту населення.де наші священники.їх їде 3 чоловіки з нами.проведуть службу Божу за здоров.я дітей-чорнобильців.що там лікуються.про все ми домовились.нас чекають в храмі чорнобиляни.дякуємо.хай Бог допомагає нам всім. — із Саша Круглик, Анатолій Лігун, Яна Магрело та 44 інших в Kolomyya.
    tagПозначи

    ОтветитьУдалить