Відповідальний секретар Ради Союзу юристів України В.Яценко взяв участь у засіданні Президії Центральної Ради ВГО «Союз Чорнобиль України»

Ответственный секретарь Совета Союза юристов Украины В.Яценко принял участие в заседании Президиума Центрального Совета Всеукраинской общественной организации инвалидов «Союз Чернобыль Украины», которое состоялось 13 января 2021

На засіданні розглянуті питання про стан виконання заходів до 35-х роковин Чорнобильської трагедії, про основні завдання організації на 2021 рік, інші актуальні питання захисту чорнобильців, у підготовки яких В.Яценко безпосередньо брав участь. Члени Президії схвально оцінили видання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи», у якому надані доручення органам виконавчої влади стосовно підготовки заходів у співпраці з громадськістю. Розпорядженням Уряду утворений відповідний Організаційний комітет.

Водночас, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС і потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи обурює те, що владою не зроблено жодного практичного кроку з поновлення їхніх прав − на соціальний захист та належну медичну допомогу. Роками триває відверте нехтування вимогами Основного Закону України стосовно обов’язковості виконання судових рішень, прийнятих за позовами чорнобильців, а також порушення норм Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод − щодо права на справедливий суд. У зв’язку з цим прийнято рішення направити відповідне звернення до Глави Держави, як гаранта Конституції України, а також винести ці питання на розгляд Оргкомітету.

На Президії ретельно обговорено Урядовий проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб». Цим законопроектом пропонується запровадити єдиний механізм пенсійного забезпечення для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та учасників ядерних випробувань, які мають категорію 1 А. Загалом це спрямоване на виконання вимог чорнобильців, але при цьому деякі норми законопроекту містять потенційні загрози стосовно дискримінації у пенсійному забезпеченні (залежно від терміну виходу людини на пенсію), а також довільного практичного застосування цих норм, що може спричинити й погіршення пенсійного забезпечення. Тому вирішено направити Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та захисту прав ветеранів, який визначено головним у підготовці цього законопроекту, конкретні пропозиції, врахування яких зробить неможливим порушення прав зазначеної категорії громадян. 

ИСТОЧНИК:

12 комментариев:

  1. Всё это общие фразы, бывших политруков, на длительную перспективу и вообще никакой конктретики.

    ОтветитьУдалить
  2. Сплошная болталогия и дуристика. А где вопросы резкого увеличения пенсионного обеспечения ликвидаторов 1986 года, который ЗАСТАВИЛИ выполнять работу по дезактивации в условиях радиационного фона, превышающий ПРЕДЕЛЬНО ДОПУСТИМУЮ медицинскую норму в ПЯТЬ раз?

    ОтветитьУдалить
  3. 87 год тоже заставили, тоже было превышение допустимой нормы ( в 2 раза ).

    ОтветитьУдалить
  4. Фотография такая солидная, грозная. Вроде как всё знает. Ну тогда давай, дорогой адвокат, для начала восстанови законную выплату ликвидаторам Доппенсии в законном порядке, исходя из процентов от минимального прожиточного уровня для нетрудоспособных. Уже скоро как 15 лет как в открытую грабят ликвидаторов, а все =адвокаты= боятся рты свои раскрыть в их защиту. Кто деньги отнял - Кабмин под руководством Дамы с Косой. И до сих пор косят и косят денежки ликвидаторов, миллионов на 100 уже накосили.

    ОтветитьУдалить
  5. Ликвидаторы 86г 87 г 2 кат получают минимальные доплаты 170 гривен в месяц за ликвидацию на ЧАЭС.

    ОтветитьУдалить
  6. Чекайте анонімо Вам принесуть покращення
    Ви на владу працюєте Влада Вам" Анонімам ТРУСЛИВИМ" всіх років відповідає!
    Здоровя та розуму окремим анонімам

    ОтветитьУдалить
  7. А почему этот выдающийся юрист до сих пор не усмотрел ГРАБЕЖ ликвидаторов вследствии невыплаты Регресса за 35 лет за счет Министерства енергетики? Сумма невыплат более Одного МИЛЛИАРДА гривен!

    ОтветитьУдалить
  8. Молчит наш ЮРИСТ! А что сказать то? Что не в курсах? так скажут, что дурак. А если =в курсах=, то что скажут? Потому и молчит. Грабёж ликвидаторов минимум на 1 миллиард Министерством энергетики - это вам не мелочь тырить по карманам. Это целый МИЛЛИАРД. и то по самым осторожным подсчётам. А вам не кажется, что у нас звание =заслуженный= присваивают за МОЛЧАНИЕ? Ну а если не прав я, то жду возражений от ЮРИСТА.

    ОтветитьУдалить
  9. Наш почётный юрист пиарился что СЧУ заключило договор о сотрудничестве с Союзом юристов Украины Пискуном .Когда 22 июня случились события в Харькове так они со своим Пискуном до сих пор даже ПИСКНУТЬ не могут в защиту Собко .Здесь надо реально работать , а не по.....ть и пищать . И он после этого ещё и вице-президент счу , где его совесть .

    ОтветитьУдалить
  10. ВРАЧ МОЕТ ТОЛЬКО СКАЗАТЬ А НЕ ЗАПИСАТЬ ДОЗУ. НАС-БСО УБИВАЛИ В 86.

    ОтветитьУдалить
  11. Тогда всё понятно с этими =почётными юристами = и с Лимонадными Джонами. Помогут они ликвидаторам, ждите... На том свете.

    ОтветитьУдалить
  12. Паша його совесть осталась в Коростене в горкоме парии ми знаем єго.

    ОтветитьУдалить