МКІП: Відбулося перше засідання Оргкомітету з відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко взяв участь у першому засіданні Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, яке пройшло під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Під час засідання обговорювався план заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

"Час минає дуже швидко, але пам'ятати про події Чорнобильської трагедії та вшановувати загиблих повинен кожен українець. На ознаку вдячності за власні врятовані життя та врятоване майбутнє своєї країни", - зазначив очільник МКІП.

Олександр Ткаченко запропонував провести серію заходів, приурочених роковинам катастрофи на Чорнобильській АЕС. Зокрема, протягом квітня планується соціальна кампанія на телебаченні та у соцмережах, відкриття експозиції #35_років_уроків та інформаційна виставка на Хрещатику.

26 квітня пройде Всеукраїнська хвилина мовчання та відбудеться концерт-реквієм на "Дузі". Трансляція концерту, окрім телебаченням, планується ще й на будівлях адміністрацій 4-х міст України. 

ИСТОЧНИК:

15 комментариев:

  1. Лучше дайте ликвидаторам денег тысяч по 15-20, вместо того, чтобы кормить пацанов-музыкантов и уличных певичек деньгами, отпущенными на юбилей. Может, лучше ликвидаторы смогут поехать раз в жизни на нормальные курорты нормально отдохнуть- в Турцию или в Египет? А так все пропьют- прогуляют. А ликвидаторам дадут гвоздичку за 5 гривен.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ликвидатор 2 кат. Какая путевка лучше бы дали нищим ликвидаторам на кусок хлеба.

      Удалить
  2. Концерт це те що треба.
    От якраз концерту славним ліквідаторам і не хватало в 35-у річницю трагедії "планетарного масштабу", як каже Гайдак.

    ОтветитьУдалить
  3. Звиайно, дідусі-ліквідатори підуть, і будуть дивитись концерти 95 кварнталу, за які держава витратись непомірні кошти, а на безкоштовні ліки і комунальні послуги - грошей для ліквідаторів не вистачає.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ликвидатор. В честь годовщины каждому ликвидатору выписать ВИАГРУ. Если устраивать бардак то по полной.

      Удалить
  4. Ликвидатор 2 кат. Сначала дайте хлеба потом зрелища.

    ОтветитьУдалить
  5. Как бы 35-летие не превратилось в ПОМИНКИ по ликвидаторам и ПРАЗДНИК для терпил.

    ОтветитьУдалить
  6. Нажаль, немає протоколу засідання, а тому для громадськості не зрозумілі конкретні кроки, дії та плани Оргкомітету на послідуючу зустріч.
    Варто зазначити, що нажаль найбільш важливі соціальні питання досі так і залишаються не вирішеними - суттєве підняття компенсацій на продукти харчування, належне збільшення виплати до 5 травня та інші найбільш актуальні та важливі фінансові питання для кожного ліквідатора, не забуваючи при цьому про рівень пенсійного забезпечення.
    Нащо ті виставки, квіти і полум'яні промови - коли як зазначалось раніше - "Сначала дайте хлеба потом зрелища".
    І ще одна репліка. Неприпустимо, щоб до 35-роковин учасників ліквідації називали і рахували як "жертв" - це неприпустимо. Ліквідатори - це гордість її нації, Захисники України ХХ століття, справжні Герої. Щодо тих, хто наприклад розливав лимонад, був водієм ОРСу тощо - дуже багато питань, тобто якщо вже отримав статус - не треба виділятися з поміж побратимів і перти на органи влади як на амбразуру...Чомусь склалася така тенденція, що серед керівників Всеукраїнських ГО нажаль дуже мало справжніх військових, можливо із-за цього нас не помічають та протискають своїх - потерпілих, евакуйованих тощо? Шановні керманичи будь-ласка зверніть увагу на військовослужбовців-ліквідаторів 1,2 та 3 категорій - вони потребують найбільшої уваги та підтримки в ці тяжкі часи випробувань.

    ОтветитьУдалить
  7. Ликвидатор 87г 2 кат. Мне действительно на хлеб не хватает. Пенсия 1947 гр плюс 170 добавка за работу на ЧАЭС. 200 гр на продукты. 28 лет стажа. 5 вахт отработал в маш зале 3 энергоблока. Заработок на ЧАЭС в пенсию не включили. Взяли за последние 6 лет. Не хватает 7 лет до 35. Уходил на пенсию в 2013 году тогда стажа хватало. А где я сейчас возьму 35 лет стажу уже сил нет работать. Живу один коммунальные услуги 50 процентов к оплате выходит около 1000 гр. Остается 1000 гривен на продукты. Иногда соседи помогают. Иногда стыдно. На лекарства уже не остается. Иногда в поликлинике выпишут у них есть лимит.Не жизнь а каторга.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ліквідатор 86р 2кат. Ви не одні. Таких багато ліквідаторів що голодують.

      Удалить
  8. на 35 летие будет очень интересно. Что же нам скомандуют Штаты?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Они предложат всем тихонько передохнуть и "освободить" территорию. А что этого не видно? Идёт аккуратная зачистка населения: лечиться многим не по карману, питание напичканное добавками, уровень жизни такой, что большинство живёт в постоянном стрессе. А зачем кровопролитные войны, с разрушением инфраструктуры, если "биомусор" можно убрать современным гуманным способом.

      Удалить
  9. Нашим общественным руководителям СЧУ надо было сразу с избранием Президента Штатов обратиться к нему через Посольство с просьбой о материальной помощи ликвидаторам на 35-летие. Я это серьезно. Думаю, что ликвидаторам бы Штаты помощь оказали и немалую. Но время почти упущено. А у нашего Минсоца просто нет ничего, нет и у Минфина. Но есть еще больше 3-х месяцев.

    ОтветитьУдалить
  10. Время есть пока, успеть отнести в Посольство просьбу о материальной помощи. Надо давить на все рычаги, а не только на зашуганный Минсоц. Этот Минсоц ежедневно штурмуют со всех сторон- атошники, афганцы, ликвидаторы,терпилы, врачи, учителя и десятки и сотни других соцгрупп. Надо как то пошустрее вертеться, дата ведь нешуточная. Можно выбить кое-что.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Запомни, дорогой, янки уважают только себя, и деньги вкладывают только в себя и свои национальные интересы, и недвижимость покупают только на своей территории, это достойно уважения. Не то, что наши ряженные.

      Удалить