Виконком затвердив перелік пільговиків та кількість безкоштовних поїздок у трамваях, тролейбусах і автобусах Вінниці

Виконком Вінницької міської ради 13 січня затвердив Порядок надання пільг на проїзд у міському електричному та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху, окремим категоріям громадян Вінницької міської громади.

Рішення набуває чинності з 1 січня 2022 року.
Документ опубліковано на сайті міської ради.

Перелік категорій пільговиків та кількість безплатних поїздок

Учасники бойових дій – 60

Ветерани військової служби – 60

Ветерани органів внутрішніх справ – 60

Ветерани Національної поліції – 60

Ветерани податкової міліції – 60

Ветерани державної пожежної охорони – 60

Ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України – 60

Ветерани служби цивільного захисту – 60

Ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України – 60

Особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них особи - 60 (для осіб з інвалідністю ІІ-ІІІ групи) 120 (для осіб з інвалідністю І групи).

Реабілітовані особи, які отримали інвалідність внаслідок репресій або є пенсіонерами - 60 (для осіб з інвалідністю ІІ-ІІІ групи) 120 (для осіб з інвалідністю І групи)

Колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання – 60

Колишні малолітні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю - 60 (для осіб з інвалідністю ІІ-ІІІ групи) 120 (для осіб з інвалідністю І групи)

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 – 60

Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесені до категорії 2 – 60

Діти віком від шести років, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою – 120

Особи з інвалідністю І групи та особи, які їх супроводжують – 120

Особи з інвалідністю ІІ групи – 60

Діти з інвалідністю та особи, які їх супроводжують – 120

Діти віком від шести років з багатодітних сімей – 60

Батьки військовослужбовців, які загинули/померли або пропали безвісти під час проходження військової служби – 60

Пенсіонери за віком – 60

Особи з інвалідністю ІІІ групи – 60

Члени сімей (батьки, вдови (вдівці) та діти, віком від шести років) загиблих учасників бойових дій в Афганістані в період з квітня 1978 року по грудень 1989 року, загиблих військовослужбовців, які брали участь в проведенні антитерористичної операції та/або здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС), та загиблих Героїв України – 60.

Особам, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю І групи або дитину з інвалідністю) окрема персоналізована картка на пільговий проїзд не видається. Право на пільговий проїзд для такої категорії громадян забезпечується шляхом встановлення у подвійному обсязі кількості безоплатних поїздок на персоналізованих картках осіб з інвалідністю І групи та дітей з інвалідністю.

Щомісячно на пільгову муніципальну картку КП «Вінницякартсервіс» зараховується 60 безоплатних поїздок. На пільгову муніципальну картку особи з інвалідністю І групи та дитини з інвалідністю щомісячно зараховується 120 безоплатних поїздок, з урахуванням поїздок супроводжуючих осіб.

Невикористані у поточному місяці безоплатні поїздки анулюються в останній день місяця о 23 год 59 хв.

У разі здійснення проїзду з пересадкою, пасажир проводить реєстрацію поїздки у кожному наступному транспорті загального користування, крім маршрутного таксі, без списання додаткових поїздок в межах 60 хв.

Комунальне підприємство «Вінницякартсервіс» повинно забезпечити виготовлення, видачу та облік персоналізованих пільгових муніципальних карток вінничанина. Для отримання пільгової муніципальної картки пільговик, або її законний представник за довіреністю звертається до КП «Вінницякартсервіс» із заявою за умови пред’явлення:

  • документу що посвідчує особу (свідоцтво про народження/паспорт або ID картку) пільговика;
  • документу, що посвідчує особу представника (паспорт або ID картку) або нотаріально посвідчену довіреність представника;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (або довідку про відмову) пільговика/представника;
  • документа, що підтверджує право на пільгу;
  • за наявності інвалідності – довідки медико-соціальної експертної комісії (МСЕК);
  • фото, як на документ, пільговика.

 

ИСТОЧНИК:

5 комментариев:

  1. А как же закон № 0893 от 17.10.2019г. Об отказе в перевозке пассажиров? Мы что не в Украине живём? И законы принятые Верховной Радой и подписанные Президентом-- НЕ УКАЗ?

    ОтветитьУдалить
  2. А где наши Вожди-- мендалисты? Почему они молчат? Почему не отстоюют закон Украины-- Что-бы ездить как и ранее по удостоверению. Ждут молча снова годовщины- чтобы себе снова мендалей навешать и всё. А вы живите как хотите.

    ОтветитьУдалить
  3. Труба дело от алигархов нам нужно сделать чтобы получить скидку на все

    ОтветитьУдалить
  4. Вінницький міськвиконком плював на Закони, вони обмежили в проїзді своїм рішенням, а ДЕСЯТЬ чорнобильських громадських організацій, сидять і жують соплі, бо бояться позбавлення фінансування своїх кишенькових організацій. Ось і маємо що маємо, і так буде в кожному місті.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Одни в сёлах на брычках ездят, другие на авто. Вот и тишина. Придётся спортивную ходьбу осваивать.

      Удалить