Пользователь Неизвестно прокомментировал сообщение ""Анонимный 20 окт. 2022 г., 14:54:00"".

Анонимный 4 дек. 2022 г., 20:04:00

Микола Семенчук, из Лубнов, а вы довольны новой пенсией? Помнится, что вы, все время изыскивали лучшее в законодательстве? 

Як по великому рахунку -ні! а чому? я багато говорив і доказував, що до військовозобов’язаних, чи військовослужбовців ця норма (із заробітної плати за роботу на ЧАЕС) неправильна!!!!!

От покладіть руку на серце, і скажіть хоч раз у житті правду! чому зараз, після перерахунку, знов є ті хто в шоколаді і голодранці? а тому що хто працював на той час на заводах чи на шахтах отримували набагато більші зарплати чим колгоспник! і це справедливо!!

Але яке відношення має їх заробітна плата НА ГРАЖДАНЦІ, до його роботи на ЧАЕС і в підсумку на його пенсію! на ЧАЕС працювали разом, греблися на покрівлі, разом, носили сміття разом, спали в одній палаткі, разом, а зараз пенсія різна! бо бачите один працював на гражданці на підприємстві, а інший на фермі в гівні! чи навіть без зарплати бо тільки дембельнувся!

От потрібно це прибрати з закону! Наприклад, був ти командировочним, виконував свою роботу там зв фахом, отримував заробіток за цю роботу - отримуй і пенсію по закону! А до чого моя військова спеціальність і посада, до цивільної зарплати і пенсії? От і виходить що знову все згребли в один кошик!!!

Анонимный

5 дек. 2022г., 07:42:00


80 комментариев:

  1. Николай Михайлович, да не докажите это не вжизнь «толстым кошелькам». Психология человека не та. Тридцать лет воспитания дали свои плоды. Любым способом оправдать личное-комірне. Голову оторвут и глаза выцарапают, если не герои, то их жены.

    ОтветитьУдалить
  2. Шановні, нікому не перерахували це ТОЧНО!!!! На сайті скрін пенсійного кабінета вже давно був, але його нема!!! Провокатори та маразматики людей вразливих та ємоційних годують брехнею. Підвишення є и ось доказ мін. пенсії підняли на 2 тіс. грн. и все покращення.

    Відповідно до цього закону, пенсії ліквідаторам 1 групи інвалідності, які сьогодні в середньому отримують 12270 грн, будуть підвищені до 16080 грн. Пенсіонерам з числа учасників ліквідаторів другої групи інвалідності - з 10967 до 12987 грн, для третьої - з 8129 до 8917 грн. Таке підвищення буде стосуватися 39481 пенсіонера.


    Бережіть себе і не вірьте брехунам. З повагою.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Згоден , ще нікому, нічого не перерахували, жоден не виклав скрін з сайту ПФУ з "новою" пенсією, тільки балачки. Але як Ви так вирахували середню пенсію ? Ось простий середній розрахунок :
      6168,32 * 2,9013 = 17 896, сподіваюсь Вам ці цифри знайомі. По першій групі втрата працездатності не може бути меншою ніж 85%, отже :17 896 * 0,85 = 15 211, плюс доплати.

      Удалить
    2. Дон область 5 12 пересчитали 20930

      Удалить
    3. Анонимный 6 дек. 2022 г., 14:05:00 Шановний я мав на увазі мінімальні пенсії, а "середні" пенсії мінімальних виплат це розрахунок ПФУ. На мое питання перерахунку пенсій відповідь пфу недоцільно, так як формула Шамбира ст 59, а потім ст. 57 5 кратка діє на зменшення розміру пенсії. Пенсія може незначно зрости тільки "захмарних" виплатах в 86 р. Можливо так і є, покаже час. Мої знайомі не мають перерахунків пенсій. Наприклад - итр ЧАЄС, шахтар, полковник не має, але місцевий пиятик (працював на період лпа 87 р. сантехником) стверджує має перерахунок більше 20.000 грн. може глюк від оковитої. Про мінімальні пенсії, які істотно зросли дивись тут - https://sud.ua/ru/news/laws/200716-chornobiltsyam-pidvischat-pensiyi-rada-ukhvalila-zakon-za-osnovu

      Удалить
    4. Анонимный 6 дек. 2022 г., 14:05:00 Шановний я мав на увазі мінімальні пенсії, а "середні" пенсії мінімальних виплат це розрахунок ПФУ. На мое питання перерахунку пенсій відповідь пфу недоцільно, так як формула Шамбира ст 59, а потім ст. 57 5 кратка діє на зменшення розміру пенсії. Пенсія може незначно зрости тільки "захмарних" виплатах в 86 р. Можливо так і є, покаже час. Мої знайомі не мають перерахунків пенсій. Наприклад - итр ЧАЄС, шахтар, полковник не має, але місцевий пиятик (працював на період лпа 87 р. сантехником) стверджує має перерахунок більше 20.000 грн. може глюк від оковитої. Про мінімальні пенсії, які істотно зросли дивись тут - https://sud.ua/ru/news/laws/200716-chornobiltsyam-pidvischat-pensiyi-rada-ukhvalila-zakon-za-osnovu

      Удалить
  3. Конечно есть провокаторы, которые будоражат людей вбросами, желая поиграть на нервах и на эмоциях. Но есть инфа, что у некоторых пенсия пришла «в упор». Это говорит о том, что перерассчет все-таки призошел, может быть не везде. Естественно, что новую пенсию стоит ждать не всем. Как рассуждал Н.М.Семенчук, статус и пенсия, чисто как ветерану-ликвидатору-инвалиду, без гражданской привязки проигнорирована. Никто не уменьшает значимость года участия, места участия, все это отразилось на оплату по возвращению после ЛПА. Но, «приоритетность» для определения пенсии по инвалидности является медицинский показатель, общий для всех ликвидаторов, это диагноз, проценты, в итоге - группа. Это не мои хотелки, это норма МСЭК. Мы есть ветераны ЛПА или шабашники на ЛПА? У ветеранов горячей войны , инвалидов войны, все ясно, как божий день. А наше сообщество эта тема колбасит не одно десятилетие. Причина наверное в том, что изначально неправильно был определен статус аварии на ЧАЭС. То ли это авария, то ли война, точнее условия аналогичные ядерной бомбардировке, или, как для некоторых собратьев, более выгоден статус «шабашки» и поиметь с этого ???

    ОтветитьУдалить
  4. Хочу пояснити на прикладах деякі питання про зарплату на "гражданке".
    Отже, на ліквідації катастрофи приймали участь багато цивільних відряджених з підприємств, зокрем з АЕС, Кольської, ІгналінськоЇ КурськоЇ, ЛенінградськоЇ та ще декількох. сподіваюсь пояснювати не треба. Багато кадрових фахівців ЧАЕС, отримали гранічні дози опромінення і були по медичним показникам виведені з 30-ти кілометрової зони. Були потрібні фахівці-атомщики.Вони отримували зарплатню на своєму підприємстві. При відїзді вони отримували "довідку" в якій було вказано кількість днів та зона небезпеки 3-2-1. на всіх АЕС союзу зарплати були вище ніж у інших. Заробітна плата по 5-ти кратці, по 5-6 розряді кваліфікації дорівнювала 1200-1500 "советских рублей". Інженер отримував більше. Ще багато працівників з різних наукових інститутів, фахівці будівельники УС-605, та ще багато цивільних. При поверненні на своє підприємство вони надавали довідку, і саме по цій довідці їм нараховували зарплату. Було дуже обмежене коло кадрових фахівців ЧАЕС, котрим спеціальним накзом дозволялось працювати не 15 днів (вахту), а 24 дні. Тому і заробітна плата в них була під 3000. В постанові 1210 зазначається що, ті хто працював в зоні 12 місяців з дня катастрофи, для розрахунку може брати будь який місяць, з тих 12. Отже Кз може бути і 10 і 15. Але зазначу, таких дуже мало, на сьогодняшній день. Зараз к Україні приблизно 50 000 інвалідів ліквідаторів, з них цивільних третя частина, більшість військові.

    ОтветитьУдалить
  5. Оце добре що все робили разом, але є інваліди війни, а є цивільні без цього статусу. Ще треба спитати в кого гаманець більший у полковників- генералів або цивільних шахтарів.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. у інваліда війни є додаткова пенсія аж 50 % мінімалки !!! ого яка велика!!!

      Удалить
    2. у цивільного і цього нема а тільки 379.50гр

      Удалить
  6. Може хто знае як перераховуеться пенсія партизану ікомандіровочному з1 грудня. Чи есть якась різниця.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 7дек.13.23. партизану и командировачному знаем и отвичаем всем одинаково пенсию персчитуют зависит от оплаты в зоне .а остальное всё одинаково 86-90 год. без разницы или партизан или гражданский был .

      Удалить
  7. Всегда и везде пенсию считают выходя из размеров заробатной платы. У меня в справке о заработной плате написано:" На всі виплати нараховані страхові внески до Пенсійного фонду України". У академика, профессора или квалифицированного специалиста всегда будет пенсия больше чем у дворника.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ви шановний не наводьте (тень на плетень) зараз іде розмова про те чи правильно в законі розставлені приорітети ! як вирахувати ,умовно, лопату гафіту яку скидав шахтар і колгосник які були партизанами! по інших цивільних .мова нейде! там все зрозуміло !!

      Удалить


    2. Анонимный7 дек. 2022 г., 16:44:00 ти просто зациклений на своїх судженнях! мова іде про те що на лна. працювали різні категорії спеціалістів ! і звіснож що зарплата була різна і кратність теж ! але мова іде про партизан. а там на зборах похер ким ти був на гражданці чи міністром чи конюхом! робота була одна !!!! і мусили за неї платити однаково !! вкурив? чи ти вважаєш що твій професор ,якщо його призвали і дали в руки лопату то він більше б зробив чим колгоспник чи різнопоб? я дуже в цьому сумніваюся!! от чому мусив бути інший підхід до учасників ліквідації залежно від їх статасу,роботи і специфіки ! а не так як є !це зроблено ,я чомусь так думаю, для номенклатури однодневок !

      Удалить
  8. Тут дехто пояснює, що для деяких ліквідаторів пенсія із зарплатні за роботу на ЧАЕС неправильна, крім того він все знає, яку зараз пенсію получають, хоч пенсію приносять ту яка була до 1 грудня 2022 р. Нічого не перерахували, а він знає. Хто не хочете по зарплатні - нехай переходить на віртуальну пенсію. Думаю, що ніде в світі більше такого немає - щоб не по зарплаті. А ще у нас ті середні зарплатні чомусь різні: то 6500, то 6700 і нарешті 6168, 32. Все це не є відповідні зарплатні, це все дурилово - така моя думка. І ще Вам весь час будуть розповідати, що у Вас пенсія в повному обсязі. Ще розповідає, що його військова спеціальність і посада ні до чого до цивільної зарплатні і пенсії, у Вас так виходить, що Ваша ні до чого. Так було весь час, зарплатня зберігалась за призваними в Армію, а тим білше на ліквідацію аварії на ЧАЕС. А багато хто, думаю, що всі у кого 5 - ти кратка, більше не можуть працюват. От такий приклад, колишні звичайні майстри енергетичного комплексу, яких минула ця недоля - у них і пенсії набагато більші і багато хто із них працює(ходить на роботу), то вони всі доросли до зарплатні 150 - 200 тис. грн., не кажучи про премії і допомоги. А у мене в той час моя зарплатня була в три, якщо не більше разів ніж їхня і Ви пишете про якусь зрівнялівку, отямтесь.
    А в тім нічого дивного можливо всю цю писанину, в більшості, яка є на сайті
    пишуть пісатєлі, які мають якесь відношення до міністерства. Адже тут
    постійно йде приниження учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, така моя думка.
    Прошу не гніватись на мене, якщо може щось не те написав.

    ОтветитьУдалить
  9. Діло зроблено.Це вже кінець всім чорнобильським новаціям.Є вже інші пріоритети.А ви все скубуєтесь,лаєтесь,ображаєте один одного.Добре хоч так є.Хто більше,хто менше,але і так добре.Хто отримав більше,він що,хотів щоб хтось менше?Такий Закон,не ми його придумали.Дай Бог вам миру і здоров'я.

    ОтветитьУдалить
  10. Мені дуже дивно читати деякі плітки про героїзм деяких «хероїв», особливо тих хто скидав з даху графіт. Я дуже поважаю військових, вони зробили дуже багато і на їх плечах була сама важка і брудна робота. Але майте совість, не одні Ви працювали в небезпечних зонах, щось забувають про вертолетчикіів не тільки військових, а і цивільних. Спеціалістів з дозіметрії та ядерної безпеки, лікарів , бригад ремонту дуже складної апаратури. Потім починаючи з грудня 1987 року, після запуску 3-го єнергоблокп, реактор бурили саме цивільні, а там фон був трохи менше ніж на даху. Тепер факти- в серпні, вересні , жовтні на даху працювало 3228 чоловік військових і цивільних. Кому цікаво знайдіть в інтернеті документальний фільм «Чорнобиль 3828», може хтось себе і впізнає. Потім в лютому - березні 1987 року розчищались дах ВСРО, але там вже не такий великий був фон. Хочу зауважити що біля блоків на промплощадці, де працювали ІМРи та БАТи, радіаційний фон був вищий ніж на даху. Всім хто стверджую що він чистив дах в 1986 - будь ласка розскажіть як це було. Хто і як Вас виводив на дах? Скільки часу Ви там працювали ? Фамілія , звання та посада командира. Зауважу що цифра 3228 цілком достовірна. Це були не тільки «партизани», ще було курсанти пожежних училищ зі Львова та Чернігова . Загалом ця цифра включає ліквідаторів з всього тодішнього СРСР . Всім доброго здоров’я ту успіхів в житті.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный11 дек. 2022 г., 10:07:00 Шановний!!ви знову не по темі робите допис! мова іде про правильність і справедливе нарахування заробітної плати ,а одже і пенсії, так званим партизанам . ні про який героїзм тут мова не ведеться!!! Ви ким були на ліквідації? цивільним чи військовим ? як можна стведжувати що за ту саму роботу яку виконували одні ті самі люди ,потрібно платити по різному? оному - більше а іншому меньше. хоч умови і обєм і час робити були однаковими!

      Удалить
    2. Потрібно платити згідно поданих документів в Пенсійний фонд, зарплатня на "гражданці" зберігається за кожним своя і вона враховується(так було завжди), ще враховується кратність, премія(згідно тодішнього закону, якщо була), відповідна середня зарплатня по Україні має буте СЕРЕДНЬОЮ зарплатнею, а не те, що зараз: то 821, то 6500 чи 6168 грн. А якоїсь зрівнялівки хочуть сексоти, агентуристи і т. д., які до ліквідації аварії і відношення не мають, а сидять по міністерствах і т. п. Просто тупо хочуть, щоб ліквідатори в т. ч., в яких ні жінки, ні дітей і
      в яких повно хвороб, які не можуть по справжньому ні ходити, ні руками
      щось робити просто - поздихали. Така моя опінія. Що не може бути, так це те, що в одних регіонах давали мінімум 70 і більше процентів, а в інших ні. Дивлячись на те, що зараз відбувається в світі..., думаю, що влада назбирає собі багатства для своїх дірявих кишень, Адью.


      Удалить
    3. Отвечаю на вопрос о тех, кто работал на крыше 3-го энергоблока в 86-87 годах.
      С начала декабря 1986 по март 1987 работа на кровлях ЧАЭС проводилась личным составом только ОДНОЙ войсковой части - в/ч 20040, это 27-й полк химической защиты САВО. Командир полка - полковник С.Лутфуллоев, замполит - майор Павлюченко. Уровни радиации - до 4500 ( четыре тысячи пятьсот ) р/ч. Время работы от 40 секунд до 3 минут. Выводные - офицеры.

      Удалить
  11. Анонімний 12 грудня-08:08 Читаючи Ваші дописи про зрівняння розмірів пенсїї, нагадаю Вам про тисячі ліквідаторів 2 категорії котрі робили поруч з Вами. Отримували також самі дози радіації та ковтали радіаційний пил. Так ось в них пенсії в 3-4 разі нижче за Ваші, а хвороб теж вистачає. Рік назад була прийнята ця Постанова, всі цивільні могли прорахувати свою пенсію, це нескладно. Зауважу, військові ліквідатори на той час з тією ж самою групою і втратою працездатності отримували пенсії на порядок вище, але ніхто з цивільних не підіймав питання не рівності пенсій. А давайте тоді і цивільним надамо статус «учасника війни» . Ви нагадуєте персонажа з фільму «Собачье сердце» котрий бажав «взять все и поделить поровну». В нас шановний не комунізм, кожному за його працю та вклад в роботу. А чого Ви не підіймали питання нерівності рік назад , коли була підписана Постанова ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. а кто вам не даёт 2 категории в больницу лечится или вас ктото не пускакт

      Удалить
    2. Ви невигадуйте чого не написано в моєму дописі!я про зрівнялівку з цивільними ні одним словом необмовився! а Ви шановний напевно і є той "сталевар" який варив сталь в чорнобилі?чи може партноменклатурник якого призвали до війська ! бо щось ви дуже ревносно захищаєте цю нісинітницю в законі про нарахування зарплат партизанам з заробітку на підприємствах де вони працювали до призиву! чи винапевно були уу відряджені і героїчно сам ліквідував цю катастрофу!

      Удалить
    3. ано 14 дек.01.26.шахтёры и метталурги тоже работают в мести но регрес платят тем кто ложится на обследование в институт или в больницу. а вам ликвидаторам чаэс везде была дорога открыта чего тепер нит что пенсии мало.значет не больной был .если бы больной побежал бы в больницу болячка бы заставела сама .так типер не плачте

      Удалить
  12. Пенсия была 8072 стала 8091 Ликвидатор партизан 86 года 3гр 40% спраки с предприятия о з/п нет. Кто нибудь может обьяснить, ждать у моря погоды или это все что мне полагается? Спасибо.

    ОтветитьУдалить
  13. Гражданский ликв 86г Пенсия насчитана на обших основаниях за работу на предприятии Могу я перейти на пенсию на месечную зарплату на ЧАЭС если да то какие документы для этого надо Заранее благодарен

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ано.15 дек.09.15 да можно вам перейти если у вас есть 1 катигория инвалида чаэс.

      Удалить
    2. ано.15 дека. 09.51 .а какая у вас катигория если 1 то можно а 2 категория то нет .проценти труда потери не установлены у 2 категории .

      Удалить
    3. Шановний, а Ви напевно ще працюєте, в якій організації, тільки правду напишіть. Що за зневага - мєсячная зарплата...

      Удалить
    4. Ано 18дек 16 59 пенсия 3т 500 недавно приняли сторожем на минималку а написал месячная зарплата т к на ЧАЭС отработал 32суток какая может быть зневага Уменя 2кат знающие люди сказали что нельзя перейти на чернобыльскую зарплату хотя знакомый 2кат через суд добился как то пенсию 11т и кз унего почему то 3 7 Вот я испросил

      Удалить
    5. За 2 категорию обидно Но, как показала практика ликвидаторский подвиг оценен только через инвалидность! Такая аналогичная ситуация и у участников боевых действий (без инвалидности). Само участие в ЛПА дает право только о воспоминаниях о тех далеких событиях, меркнущей славе ,ну и остальные незначительные льготы для ребят без инвалидности. Но все это несравнимо с основной пенсией, которая значительно выше у ликвидаторов-инвалидов, по сравнению с ветеранами-ликвидаторами (без инвалидности) - «с крепким здоровьем» или чистой совестью (по мнению ликвидаторов без инвалидности). Ребята-хлопцы-побратимы, жизнь несправедлива, это давно надо понять и принять. В нашем обществе надо играть по правилам этого общества, и только так. А кто эти годы жил в иллюзиях, и ждал от государства внимания ……, ну извините. Государственная машина может только привлечь и использовать, а все остальное это инициатива используемого лица. Предложение В.Гайдака оценить подвиг ликвидаторов за само участие в ЛПА - оказалось утопией, так как мерило УЧАСТИЯ и подвига не имеет четких границ. Выполнение работы на ЛПА, радиация, героизм, зоны, годы участия, зарплата, многие ,даже наши побратимы, подвергают сомнениям, пересудам, согласием/несогласиям и т.д. Если героизм на ЛПА оценивать «рублем», то все убедились, насколько эта тема скандальная, имеющая множество подводных камней и противоречий. А вот замес инвалидности ,плюс зарплата, оказался более ощутим «наруку» бухгалтерам, ну и тем кто подсуетился «по всем фронтам» в свое время. Тема вечно спорная, одних полностью удовлетворяющая, других нет. Ну, как говорят, время всех уравновесит, и «успешных» и нет (как-то не хочется о грустном).

      Удалить
    6. 15дек ано.09.21.чего на обследоание в больницы небыл. 2 катигории пенсия на общих основаниях. в пенсоном знают какие документы надо на общих основаниях сходите и вам скажут если вы не знаете .у вас 2 катигории процентов нету потери труда .а пенсия по процентам потери труда инвалидам начисляется .

      Удалить
    7. Инвалидность, как золотой ключик, открывающий потайную дверь к более-менее максимальным льготам. Советы для 2 категории, типа почему не обращались в больницу? Наверное каждый ликвидатор сам себе даёт отчёт, и причину, тех или иных объективных деяний. Логика такова - инвалидность , как показала жизнь, является неотъемлемым довеском ко всему остальному. А совет - почему не оформил группу (?). Подобно выражению - пойди и возьми, кто тебе виноват, что не взял. Может кто-то пошёл и взял, кто-то получил, а кто-то вспомнил только сейчас, имея или не имея, на группу все основания. Куй железо пока горячо.

      Удалить
  14. Наприклад, зі мною не працювали такі самі ліквідатори 2 - ї категорії (бо ще категорії не було, такої), а працювали такі самі як і я, але і звання були не у всіх однакові. Моя пенсія була в три чотири рази нижчою, тому що запізно спохватився і зараз вона менша від тих, що сидять на віртуалці, а Кз. у мене значно вищий ніж у них. А статус (посвідчення ветерана війни) мені нічого так і
    дав і не дає. А решта дописів, тут і коментувати нема чого, думаю що ця писанина для того щоб відвернути людей від їх проблем. Думаю, що це пише одна і та сама групка людей...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. З вашого допису нічого не зрозуміло.

      Удалить
    2. ано. 20 дек .19.34 я 100 процентов за вас .ано.21 .54 за 16 дек. написал что сам незнает что написал.

      Удалить
    3. Дуже дивно що статус інваліда війни нічого не дає, то Ви ще мабуть і корону на потилицю бажаєте ?

      Удалить
    4. Уважаемые коментаристы! Выб наверное горло друг другу перегрызли за сумму пенсии. Я лично учасник ядерных испытаний на Семыпалатинском ядерном полигоне(срочная служба пол года) учасник Учасник боеыфх действий в ДРА (два года и два месяца без отпуска) учасник ликвидации аварии на ЧАЕС,Имею вторую группу инвалидности 80% утраты трудоспособности, выслуги календарной 22 года без льготного исчисления, как вы думаетеа какая сумма моей пенсии? А всего 17тыс.700 грн, это заслужена пенсия или нет? Писака я считаю, один и тот же в единственном лице, дудоражит всех ликвидаторов. Пенсия у всех одинаковой не должна быть по многим причинам - это общипаный закон,зарплаты и премии , кратность зарплаты, а основное перевод денег с рубля в карбованци,с карбаванцив в купоны, гривны. Мой расчет пенсии проведен в 1993 году из среднего осовремененного зароботка 0,00000175 грн. х на ежегодные коофициенты до последнего 6,5 Януковичского. и последнее 379 грн.60 коп. всем платят у кого 2 группа инвалидности за шкоду здоровья, но не один из писан не обратил внимание на Закон Украины где сказано инвалидам 1-группы-20 мин.пенсий по возрасту, 2-груп.-8, Згруп-6 Аноним- ты хоть поднял этот вопрос, обращалмя ли ты в пенсионный фонд,в суд или ждешь, чтоб кто то за тебя это делал. 2 категория- а вы в больницы обращаетесь со своими болячками? Или вы хотите чтоб кто то за Вас пойдет? То не разкрывайте свою зависть

      Удалить
  15. ано. 3 января 19.18. не 20 мин.а 10 . 1 групы

    ОтветитьУдалить
  16. Аноміму від 3. 01. 23 року 19 :18,00 Поважний панове !!! я багато бачіла чорнобильських довідків про заробітну плату. але такої заробітної плати взагалі за чорнобиль не зустрічала, де можно, в якій зоні, в який час. за який термін часу заробити 175 кар. Наявність - або не вірно розраховано заробітну плату, або не був ні в якій зоні небезпеки, або 1990 рік, не більше неділлі. Уточніть з заробітною платою. У третій зоні небезпеки, 86 року це один день заробітку шахтаря, або , три дня водія автобуса, три дня кухаря. Де коли і скільки Ви були заробивши такі гроші.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В мене була зарплата за день з середньою 71 крб.Зараз коефіцієнт 9,8.Травень 1986 року.Перерахунок робили при нарахуванні пенсії.

      Удалить
  17. Зарплата розрахована не правильно і це не поодинокі випадки у мене за місяць роботи водієм з 1.10.86по20.10.86.Чорнобиль та з 21.10.86 по31.10.86 Буряківка зарплата 190 крб,як Вам такий розрахунок?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 11 янв. 09 .00 .так бери справку правельную в бугалтера по постанове 207-7.берётся за один месяц .

      Удалить
    2. 11 января 09.00.как можно ответит на ваш вопрос не видя справки о вашей работе в зоне .и низная какая у вас была оплата до работы на чаэс .интересно что вы думали последний год до 1 декабря 2022 года .прошол год с дня подписания укзания перевести индексацию 928 на 3750 гр.как всем пенсионерам украины .берите справку о оплате за зону и вперёд есть два пути пенсионый или в суд .

      Удалить
    3. ано.11 янв.09.00.вы так написали хорошо .одинаково что письмо без адреса и ждёте ответа .

      Удалить
    4. Ніякої відповіді,я не чекаю,написав як є,АТП ліквідовано в 2003 році,в архіві в книзі зарплат сума 190 крб без розшифровка,і саме цікаве що у пенсійні справі інспектором совбезу написана резолюція,що взвязку відсутністю первинних документів інші довідки не дійсні крім книги по зарплаті.

      Удалить
  18. Досить пустої болтовні!
    Як говорив Ги де Мопасан ближче до діла...а саме:
    будь ласка поясніть тупому, чи
    стосується обіцяна Урядом березнева індексація чорнобильців? І якщо так, то яку саме

    БАЗОВУ ВЕЛИЧИНУ БУДУТЬ ІНДЕКСУВАТИ?
    Дякую.


    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Стосується.Збільшать на 5 відсотків.Приблизно 700 гривень.

      Удалить
    2. Будуть, на 5%

      Удалить
  19. 11 янв.12.05 чернобыльцам .будит как всем пенсионерам украины 5% .с 1 марта на больше нету дених в этом году война

    ОтветитьУдалить
  20. киев получили добавку за грудень

    ОтветитьУдалить
  21. .....Як по великому рахунку -ні! а чому? я багато говорив і доказував, що до військовозобов’язаних, чи військовослужбовців ця норма (із заробітної плати за роботу на ЧАЕС) неправильна!!!!!......

    Ви це доказували з самого початку,коли не було 5 кратки,віртуалки і т.д?


    Ця норма була затверджена союзним законодавством...із заробітку за основним місцем роботи. ....так платили за збір зерна на целінє(ми їздили на однакових машинах,возили одне і теж зерно,дишалі однім і тєм же воздухом,але зп була різна після повернення...
    Так було під час звичайних військових зборів з переподготовкі-мій знайомим шахтар проходчик отримував 700 крб,а решта від 80 до 220 в залежності від місця роботи і посади. І чомусь цю тему ніхто не чипав,в тому числі і Ви.
    Якось після перерахунку по 5 кратки і віртуалккі усі притихли,пенсії збільшилися вдвіччі і всі якось забули за порядок обчислення за роботу в зоні відчудження ...з грошима за 2006 рік...
    Але не надовго....жаба прокинулась в грудні....
    Я б на місці любої влади ,щоб догодити цім борзописцям і межпланетним групам,повернув би норму нашого закону до його першої редакції,хоча б на пару місяців,де мова йшла у 54 ст про порядок обчислення виключно за заробіток в зоні відчудження та не менше 7,5,3 заробітних плат АЛЕ тільки для 1986 року і тільки для проммайданчика чаес.
    Через сутки ВСІ б завили,щоб повернули і віртуалку і 5 кратку і назавжди б забули цю тему. Вважаю,що такий стрес-тест не завадив би нашим побратимам. Я сюди не заходив більш чим пів року,дай думаю гляну,срач є чи немає? Ну а як же без нього....
    Всім миру і добра!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Чому на пару місяців? Назавжди!!!

      Удалить
    2. не спи товарищ и больше жару, может кто и услышит из старых бойцов... молодёжь до 60-ти думает о своём...мы им поможем понять что лучше...

      Удалить
  22. Я уверен что должны придерживаться мнения Ликвидаторов а не пострадавших .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ано. 18.41 вы не правы надо по закону придерживаться и будит нормально.

      Удалить
    2. Как оказалось закон не сильно отделил ЛИКВИДАТОРОВ от тех кто станцию не видел от слова СОВСЕМ .

      Удалить
    3. Ті,хто писали закони,плювали на простих роботяг,і до сих пір роблять те саме,знають,що їм за це покарання ніякого,а повинен бути-довічний розстріл!

      Удалить
    4. А причем тут видел станцию или нет? О чем собственно речь? Если речь о болезнях, то зона опасности это 30км? Для связи достаточно подтвержденное нахождение в зоне определенное время? Был определен список болезней. Если кого-то раздражает наличие аналогичных групп и пенсий инвалидам-ликвидаторам различных годов, то есть закон! Если по пенсиям, то есть гарантированный виртуальный минимум и индивидуальный расчет по зарплате и коэффициенту. Если кого-то раздражает невозможность получения насчитанной пенсии , учитывая ограничение, то это вопрос к властям.

      Удалить
  23. Не пойму одного , зачем кичиться тем, что кто-то видел станцию,а кто-то нет. Ну видел, ну работал, а инвалидности нет, причину уточнять не будем. То есть большой пенсии нет, так как только пенсия по инвалидности дает результат. Ну и какой толк от того, что кто-то ее видел? Да, это (на тот момент) считалось опасной рисковой работой. Да, страна помнит своих героев, а может уже нет. На том героическое легендарное прошлое заканчивается, и видел/не видел на сегодня не имеет никого значения. В сухом остатке остается только связанная инвалидность. На этом все.

    ОтветитьУдалить
  24. смотря какое постановление если 5 кратка вертухалка то уравняла зависит только от процента потери труда .а с. 54 не уравняла всех зависит от прцента потери труда и оплаты за зону смотря где человек работал и в какой зоне 1.2.3 и в каком году тоже зависит например 86 -87 году одна оплата была по зонам .а 88 -90 году зоны сняли вмести с оплатой вот в чём разница . с.54 работает 1210 постановление 2011 года только коф был 986 гривен а 1 декабря 22 года утвердили как всем пенсионерам на украине 3750 гривен средня оплата по украине .бегают ликвидаторы по пенсионному справок нету оплаты за зону чаэс а что с 2011 года вы думали за вас ктото справку принесёт с работы с бугалтерии откуда вы были направлены на чаэс.а 88 -90 год можите и не бегать у вас по 5 кратки вертухалки больше будит пенсия чем по с.54 . вы правду не выкине 125%чтобы читали ликвидаторы правду некто не любит особено кто работал около зоны и станци не видель .

    ОтветитьУдалить
  25. Я удивляюся, які есьть дурні коминтарі

    ОтветитьУдалить
  26. Можно было работать в 86 году , и даже в опасных местах, но при этом имея маленькую зарплату, что в итоге - в лучшем случае виртуалка при наличие группы. Можно было также работать в 86 году ,и типа «в опасных местах» (не кривите совестью, но есть такие случаи, и не один) и в итоге максималка по «правильно оформленным выездам», ну и конечно большой гражданской зарплате, ну куда ж без нее родимой. Есть ликвидаторы 89 года , с максимальной пенсией, опять учитывая гражданскую зарплату и % потери. Если по справедливости, то нестыковок масса. Не всегда большая пенсия соответствует году, месту работы на ЛПА. Соглашусь только с тем, что большая пенсия должна соответствовать потери самого ценного в человеке - это здоровье! А манипулировать тем, что «одному дам, другому не дам», на основании личных выгодных (для себя) объяснений - это уже откровенная корысть.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ано.29 янв 18.10 уверин на 120% кто быль 88-90 году у ликвидаторов пенсия по с.54 будит минималька по любому потому что зоны сняли .вы понмает зоны сняли в марте 1988 году оставели голый тариф и средний заработок 100% и всё .остальное снято .счего брат максимальку .со среднего не берут может с голого тарифа вам максимальку насчитает пенсионый .максималька только может быть кто работаль 86 -87 году и на высокой оплате труда пример шахтёр .и завист от процента потери труда .и в какой зоне человек работал 86 -87 году .а 88 году зоны сняли читай постановление 207- 7 прошло 36 лет а вы незнаете что кто был 88 -90 году был пенсия будит только минималька .эта с.54 работает с 2011 года только средний по украине взят был 2006 года 928 гр.81 коп. а с декабря 2022 года взяли 3750. вот и всё.

      Удалить
    2. Анонимный29 янв. 2023 г., 18:10:00
      цілком з Вами згоден ! до нас немохна затосовувати ті самі норми щой до цевільних ми різні категорії!!!

      Удалить
  27. Я правильно понимаю что если с декабря 22 года изменился размер расчетной зарплаты средней по Украине,то перерасчёт должны были сделать всем?а если до сих пор ни копейки не добавили,то надеяться только на мартовскую индексацию?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ано 17.13 плохо вы поняли .средний по украине за 14.15.16.год 3750 гривен .поменяли средний всем пенсионерам по украине 2017 году.только леквидаторов забыли как была за 2006 год 928.гр.81 коп.и только надумал в 1 декабря 22 года поменят кофецент с 928 гривен на 3750. сколько год прошло и с.54 работала чего вы справки оплате за зону вовремя не принесли в пенсионный .это можно было зделат даже 10 лет назад справку принисти за зону по оплате труда .можно и сейчас взят справку на той работе откуда вы призвалис или направели вас на чаэс .берите в бугалтерии и в пенсионый .

      Удалить
  28. Некоторые ликвидаторы не понимают что по с.54 не только от% и от оплату за зону .в 86 -87 году зоны 1-2-3 и оплата хорошая была .а в 88 году эти зоны сняли и кто быль 88-90 году оплат на чаэс хороших небыло это ликвидаторы прикрасно знаюьт но приэтом бегают по пенсионому то в бугальтерию круги наматуют думают что то изменится .а некоторы ждут может пересчитают пенсию кому положено давно пересчетали 1декабря 22 года . прошло когда всех в мести помешали и 86 год и 90 год и всем одинаково кто работал в зоне а кто без зоны и пересиленцев примешали до кучи всем одна шана .а с.54 разделила и переселенцев и ликвидаторов которые работали на чаэс после снятия зоны.всё чесно и справедливо .если работал после снятия зоны бери вертухальку справедливо .а что вы хотели чтобы снова уравняли всех в одну кучу и припятских и переселенцев и ликвидаторов это у вас такая справедливост .один ликвидатор графит руками грёб 86 году и всем одинаково не будит этого. это было при советах коммунистах всем одинаково и чтобы некого не обидит не припятского не переселенца не ликвидатора 90 годов .так нас приучили всем одинаково и пенсии и остальное одинаково .некоторые и сейчас непонимают и понимать нехотят привыкли почему 86 году добавели до пенсии по с.54 а 88-90 нет и справку здали о зарплате за 90 год а пенсию не добавели и по пенсионых бегают и орут аж двери вылитают доказывают мы ликвидаторы 90 годов .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Каково тогда хрена доктора связывают болезни ликвидаторам 88-90 годов и дают аналогичные группы, как и ликвидаторам 86-87 годов??? Логично если сняли зоны ,тогда и степень опасности должна быть снята! Нет опасности - нет болезней связанных с ЛПА. Неувязочка выходит. Как гражданская «довоенная зарплата» имеет связь с ситуацией в утрате здоровья на ЛПА??? Логика вообще отсутствует. Если гражданская зарплата имеет такое значение для уровня пенсии, тогда почему этот показатель совершенно не имеет значения для ликвидаторов 2-3 категорий???

      Удалить
  29. Основная пенсия 20930 а дополнительная на питанпе будет

    ОтветитьУдалить
  30. Каждый сверчок оправдывает свой шесток. Спорить и доказывать бессмысленно. Каждый оправдывает максимально выгодную , лично ему , ситуацию в законах. «Человек ищет , где лучше - рыба, где глубже». Вспомните историю всех каруселей за эти годы: в 3,5 раза для 86 года, для остальных в 2,5 раза - Уря-уря!; пенсия по суду - Уря -уря!; п.1210 - Уря-уря!; п.1293 - Уря-уря!; Хотим как срочники, хотим виртуалку, хотим прямую пятикратку, хотим всем статус ИВ!!! Настал черед вспомнить, что наше участие в ЛПА имеет душок командировки. Ни в коем разе никого не осуждаю. Просто наши желания, вместе с нашим кошельком, трансформируются в силу тех условий, в которых можно извлечь максимальную выгоду для себя. Вот и все.

    ОтветитьУдалить
  31. Партизан працював у 1988 році на Чаес об'єкт "Укриття" на ньому була трьохкратка хоча зон небезпеки вже не було, по оплаті був конкретний об'єкт, зарплата за виключенням одинарної тарифної ставки була така як і в 86 -87 роках мій коєфіцієнт зарплати в пенсійній справі 6,2 звідкіля беруться такі знервовані писаки не розумію.

    ОтветитьУдалить
  32. ано.15.24. ликвидаторы призваные через военнкоматы работали в 1988 году на станции чаэс оплата призводилас в двух кратном тариф. и средня оплата .а средня оплата не входит в пеннсию .так что у вас кофецент максим 1.5 это .выкин справку на сайт тогда поверим .героев дольжны знать в лидцо

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. На електронному порталі ПФ в пенсійній справі зазначено с з доплатами нараховано 31950 грн. до виплати максимальна 20930 грн. а куди довідку викидать за роботу у 1988 році пенсійний фонд мені не сказав, тільки перерахував і виплачує, а хто хоче поумнічать закінчуй курси бухгалтерів і будеш підробляти в пенсійному ревізором неук.

      Удалить
    2. Про оплату на Чаес в 1988 - 90 годах постанова 1497 от 29 грудня 1987 года там все написано изучайте материальную часть, и не благодарите, а умничать потом.

      Удалить
    3. ано.16.59. это постановление 1497от 29.11.87 года было под грифом сикретности и так бы вам без хрошего братства,без суда некто не насчитал.и в пенсионом справка о оплате по пос.29.11 87 г. так бы просто не появилас это надо было хороший блать имет .ликвидаторы по два года судятся и не всем повезло отсудится .мне это постановление от 29.11.87 .не когда не находил сикретно было .какие хитрые коммунисты как они всё скрывали все постановы чтобы не платит деньги .и справки для начесления пенсии .а сейчас некто правельну справку не даст кроме через суд и постановление расекречино .1497. но справку на придприяти бугальтерия не даст а через суд справки не принемаю в пенсионый .вот что натворили коммуняки людей погробили а платит не хотят постановы взяли и за секретили все .это сейчас всё стало извесно а ранше было секретно. стоял гриф сикретно

      Удалить
    4. ано.16.59.пенсионый сам не пересчитает не когда пока вы справку не принесёте .это не пенсионое дело справки вашие носит .и пенсионый в этом не за интересованый они. и без суда вам некто премя не поставит в справке 60% хотя положено. есть такая поговорка хорошая куй железо пока гарячо а когда остынет хоть куй хоть плюн.но будиш стукать двери откроют двер не откроют залаз через окно но добивайся своего . если заработал добивайся чтобы пенсию перечислели как положено .а пенсионый сам некогда не пересчитает вам пенсию и начинайте стукать по производствам справки пробыват выбивать постановление 1497 в руки и пошли бегать заявление написать на производство для получения справки

      Удалить