Розважальні заходи в День пам'яті голодоморів, які обурили полтавців – скасують

Громадськість Полтави протестує проти проведення 24 листопада у місті розважальних заходів.

Адже того дня відзначають День пам'яті голодоморів 1921—1923, 1932—1933 та 1946—1947 років, щорічний національний пам'ятний день в Україні. У цей день в державі приспускають прапори, показ розважальних програм та різних розважальних заходів скасовують. На знак вшанування жертв голодоморів запалюють свічки пам’яті у вікнах помешкань.

Однак у місті все ж заплановані деякі розважальні заходи, провести які планують саме 24 листопада. Про це йдеться на сайті міської ради.



— Ми публічно просимо скасувати заплановані заходи, естрадно-хореографічний цирк, чемпіонат танцювального клубу та ретро-дискотеку, — повідомив Олег Пустовгар, представник обласного оргкомітету вшанування жертв голодоморів. – Ми готуємо офіційне звернення від народного депутата Миколи Кульчинського, плануємо звернутися й до міського голови Олександра Мам

повідомлення про заходи на сайті міської ради. (скріншот)
ая та управління культури, з проханням скасувати усі розважальні заходи.
В управлінні культури запевняють: усі розважальні заходи, що були заплановані на 24 листопада — скасують.
— Жодних розважальних заходів цього дня у місті не буде, ті, що були заплановані, скасують, – повідомила Владлена Щочка, головний спеціаліст управління культури Полтавської міської ради.

Нагадаємо, у місті 24 листопада о 16.00 відбудеться хресна хода, присвячена Дню пам'яті жертв голодоморів. О 15.30, біля переходу «Злато місто» відбудеться громадська панахида, свідки страшних подій та історики розповідатимуть про роки голодоморів. На спеціальному екрані покажуть картини цієї події в історії України (буде показ фото та відео). Також у Полтаві з нагоди Дня пам’яті голодоморів організують безкоштовну тематичну виставку.
Довідка «Кола»: День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Цього року День пам'яті припадає на 24 листопада.

Дивіться минулорічний фоторепортаж з Дня вшанування жертв голодоморів — акція «Запали свічку» та скорботна хода.

Комментариев нет:

Отправить комментарий