У Білопіллі відкрито пам’ятний знак чорнобильцям

Відгомін Чорнобильської катастрофи кожен із нас відчуває й досі. Особливо ті, хто безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На жаль, ліквідаторів із кожним роком стає все менше.

Внаслідок опромінення вони передчасно йдуть із життя, інші часто хворіють, але не впадають у відчай, не опускають рук.

Нещодавно у Білопільському міському парку імені Тараса Шевченка було відкрито пам'ятний знак тим, хто навіки залишився молодим... Як відзначали присутні, цей монумент стане міською святинею, до якої приходитимуть не тільки колишні ліквідатори аварії на ЧАЕС, а й школярі, молодята і просто пересічні громадяни. Символічними стали надпис на стелі – «Ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС від вдячних жителів м. Білопілля» і місце для її облаштування – біля пам'ятника жертвам голодомору.

У відкритті пам'ятного знаку взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Винокуров, голова районної ради Василь Кубрак, Білопільський міський голова Володимир Костюченко, ліквідатори та жителі міста. Відкриваючи пам'ятний знак голова райради Василь Кубрак зазначив: «Події 26-го квітня 1986 року поділили життя багатьох людей на до і після Чорнобильської трагедії. Ця жахлива подія зачепила долю кожного українця, ціною життя і здоров'я ліквідатори врятували світ від лиха, що загрожувало людству». Він подякував усім ліквідаторам аварії за героїчну працю в страшні часи трагедії.

Багато хто з присутніх не приховував сліз. Адже для нинішнього покоління збереження пам'яті про загиблих воїнів, незалежно від того, де вони і коли несли службу, є священним завданням.

«Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС нарешті дочекалися, що пам'ять про їхніх загиблих і померлих товаришів буде вшановано», – говорить ліквідатор на ЧАЕС, нині начальник взводу Сумського кадетського корпусу Микола Носачів. Саме в день його народження 10 серпня 1986 року було віддано наказ: їхати у Чорнобиль, ліквідовувати наслідки катастрофи.

А Тамара Васильєва, як ліквідатор, та Тетяна Барсук, вдова ліквідатора, не стримуючи сліз, дякували усім, хто допоміг у благородній справі увічнення пам'яті загиблих на Чорнобильській АЕС.



Комментариев нет:

Отправить комментарий