ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ (Оновлене + ВІДЕО)

На сайті Союзу Чорнобиль України 5 березня 2020 року та на деяких інших сайтах оприлюднена недостовірна інформація про події, що відбувалися 3 березня під час засідання Центральної Ради Союзу Чорнобиль України.

По-перше, згідно зі Статутом Союзу Чорнобиль України згадані у цій інформації члени Центральної Ради обрані Конференцією Союзу і ніхто, крім делегатів Конференції, не має права вирішувати питання про склад Центральної Ради.

По-друге, 19 лютого 2020 року група чорнобильців Київської області зібралися в офісі Союзу Чорнобиль України, щоби обговорити проблеми соціального захисту, але на вимогу Войтова вони змушені були залишити приміщення Союзу, про що складено відповідний акт.


По-третє, проведення засідання Центральної Ради було заплановане саме в офісі «Союзу Чорнобиль України» про що свідчить текст телефонограми. Але напередодні засідання Войтов по телефону повідомив лише деяким членам Центральної Ради про зміну місця засідання – у приміщенні дитячого медичного закладу.

Чорнобильці, обурені таким зневажливим ставленням до них з боку керівника громадської чорнобильської організації, створеної ними для захисту своїх прав, зібралися вранці 3 березня біля офісу «Союзу Чорнобиль України» і, зустрівши Войтова, почали вимагати від нього пояснень. Замість розмови з людьми, той викликав поліцію і швидку медичну допомогу та у їхньому супроводі пройшов до машини швидкої меддопомоги.

Після цього частина чорнобильців і членів Центральної Ради виїхали до дитячого медичного закладу, де зібралися інші члени  Центральної Ради. Побачивши там Войтова, люди здивувалися і почали вимагати його відставки за таке зневажливе ставлення до чорнобильців та спроби сховатися за спинами дітей чорнобиля. Але той оголосив засідання Центральної Ради закритим і втік.



Члени Центральної Ради, які залишилися, разом з іншими чорнобильцями обговорили й прийняли:

-         звернення до ДБР - щодо перевірки законності витрачання бюджетних коштів президентом Союзу Чорнобиль України;

-         звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів - щодо парламентських слухань з питань прав чорнобильців;

-         звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики - щодо парламентських слухань з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини, прийнятих за позовами чорнобильців;

-         звернення до Кабінету Міністрів України – щодо внесення змін до Закону України про Держбюджет України на 2020 рік, а також до постанови № 1210.

-         а також третиною керівників обласних організацій Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» прийнято рішення:

1.    Висловити недовіру Войтову В.В. та його відсторонення з посади президента.

2.    Про скликання засідання Центральної Ради на 11 березня 2020 року, початок об 11 год., в офісі «Союз Чорнобиль України».

3.    Про призначення тимчасово виконуючого обов’язки президента «Союз Чорнобиль України».

4.    Про скликання та дату проведення Позачергової конференції Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Проекти цих документів додаються і можуть використовуватись чорнобильською громадськістю у своїй діяльності.

Первоисточник.

11 комментариев:

  1. УВАГА!
    ВСІМ МЕШКАНЦЯМ УКРАЇНИ
    та ОСОБИСТО ЧОРНОБИЛЬЦЯМ!
    Дати 19 липня 2020 року НЕ наступило
    Про яку пише керівник!
    Чорний полковник в дії
    Разом з іншими вигнаними керівниками
    ПІБ кожного надано
    ВИРІШУВАТИ КОЖНОМУ З ВАС
    КОМУ ДОВІРЯТИ!????
    Вважаю чим РАНІШЕ ЗДОХНЕ ця контора
    Для нас всіх буде краще!
    Вінниця

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Читай уважно повідомлення від 19 лютого 2020 року а не 19 липня

      Удалить
  2. Я багато років знаю В. Войтова як порядну і скромнну людину, яка всіма силами намагалася і намагається допомагати усім категоріям чорнобильців, не рахуючись з собою. Він практично і живе в офісі ( Ви про цю квартиру? чи іншу, якщо про іншу, надайте документальне підтвердження або адресу я думаю він з задоволенням поселиться) Ним та його новою командою не впростий для Держави час вирішено за неповних 4-роки: проблеми з пенсіями вдів незалкжно від причинного зв'язку смерті, пеесії строковикам, що стало підставою для конституційного суду, пенсії військовослужбовцям, проблеми санкуру за договорами, змінено програму яка дозволяє відшкодувати дороговартісне лікування чорнобильцям. Вже в цьому році велася робота та сплановчно організацією вирішення пенсій цивільним ліквіьаторам та евакуйованим у 86р, створення страхової медицини чорнобильцям. Я його неодноразово застерігав " Не роби добре не буде погано" Добрі справи для наших ковбасних чорнобильців справа не вдячна, вони звикли що всі і завжди їм щось заборгували. Брати Ви незамислювалися чому ми так погано живемо в такі багаті державі? А я Вам повідомлю причину. ", Який народ така Держава" Вовік добрими справами прославитись неможна. Кидай все і бережи здоров'я. Думаю ти мене накінець зрозумів.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И я знаю Войтова ещё кокда его старший сын не ходил в школу, а дочку заматывали в пелёнки. Несколько раз я приезжал к нему в Киев, где он поздно вечером встречал меня на пороге в комнвтных тапочках, и почему-то всегда без жены. А квартира его на бывшей Обсерваторной, в офисе СЧУ, и спит он на том диванчике, что остался от Андреева. А жена его живёт в Виннице, вернее не в Виннице а под Винницей на даче, т.к. в его квартире с семёй живёт меньшая дочь с детьми. Всякие доброжелатели и писаки, могут приехать и сами посмотреть на "киевскую квартиру Войтова." Дачный масив так и называется Чернобылец, на которм в своё время мы вместе забивали в землю разметочные колья.

      Удалить
    2. Ну какой он чел., тем более офицер? Если позарился на пенсии срочников, которые для престижа срочной службы.
      С общей для всех категорий чернобыльцев вывел ментов и партизан за морковкой ст. 59, а вернее очередное кидалово.
      Войтову сто раз говорили улучшение временное ст. 59, а чернобыльцы просрут свои законные пенсии.
      10-8-6 это был тупик (решения судов до 2011 г.), чернобыльцы настаивали на ст. 54 - в процентах 1000-800-600 процентов для всех ликвидаторов (тоже 10-8-6).
      СЧУ пошло путем махинаций типа денег всем не хватит ликвидаторам, будем залазить на срочников нас больше продавим.
      Гражданских ликвидаторов бросили, сами менты и военнообязанные сидят ждут индексацию в надежде. При этом более жопохитрые с военнообязанных пускают слезу типа мы вас не забыли, та предали вы как иуды.
      СЧУ разделили и раздробили чернобыльцев быстрее пойдет старое СЧУ прахом, новое прорастет может путевое.

      Удалить
  3. СКІЛЬКИ ЩЕ ЦІ аноніми" будуть МАТЮКИ ГНУТИ
    Анонім в 19/40!
    5 березня!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Та ты не сумуй, одни матюки гнут, другие прикалываются. Время пришло такое прикольное. Не страна, а сплошной анекдот. Все смотрят, что происходит в высших эшелонах власти, вот так и живем, и на что то надеемся? До 2024 года точно надеяться не на что.

      Удалить
  4. Хуженебудет,что с индексацией?

    ОтветитьУдалить
  5. Войтов и его президиум ничего не сделал за все свое правление! При винницких Порошенке и Гройсмане сидел тихо и срывал все призывы к ежегодной манифистации. САБОТИРОВАЛ все акции, прятался от ликвидаторов.... В результате ликвидаторов не считают за людей! Почему постановление Кабмина о начислении и индексации пенсий ликвидаторам-военным не работает - приводит к уменьшению, а не увеличению пенсий! Вон такое руководство, которое некоторые орденоносцы стараются реабилитироватьи оправдать, чтоон на диванчике спит... а на хера он рвался тогда к председательству? Не уверен, что он не получил за саботаж квартиру.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дурик ты со своей квартирой, а для уверенности поедь и посмотри своими гляделками, чтобы не писать заборную чушь.

      Удалить
  6. Почему столько Анонимщиков?Имени нет?Хвалебные оды в данном случае тут не нужны и сквернословие неуместно.А то,что Президент должен быть лидером,отстаивать права ВСЕХ ликвидаторов,а не только военнослужащих,"при погонах".Получается что гражданские ,работая рядом с теми,кто " в погонах",выполняя свои работы в соответствии своему фаху,были в "герметичных свинцовых скафандрах".Радиация им была "не помеха".Для государства мы 2-го сорта.Пенсия в разы меньше,чем " у погонах" Мы не завидуем,только рады за тех,кто получает больше,но все-таки должна быть социальная справедливость.Спасибо Виктору Гайдаку,он подымает вопрос пенсионного обеспечения гражданских.Он Настоящий лидер !!!

    ОтветитьУдалить