До відома постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи 1 категорії та батьків дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильсьої катастрофи.

 м.Коростень

З 15 лютого 2021 року розпочинається оздоровча кампанія.

В цьому році, як і попередні роки  громадяни мають право вільного вибору санаторію відповідного до профілю основного захворювання або захворювання, яка є причиною інвалідності (відповідно довідки 070/0). Тому просимо постраждалих визначитись з санаторієм та точною датою оздоровлення в період 2021 року і звернутись до спеціаліста за адресою: м.Коростень, вул.Шеченка (раніше Кірова), 8, каб.10. Прийом кожний день, крім четверга з 8.00 до 17.00, перерва з 12.00 до 13.00. У разі відмови громадянами від санаторно-курортного оздоровлення з будь яких причин, необхідно також обов’язково звернутись до спеціаліста і написати заяву про відмову.

 В 2021 році на санаторно-курортне лікування надано коштів тільки 86,9% від потреби для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, тому всіх постраждалих забезпечити санаторно-курортним лікуванням не має можливості.  Для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи надано коштів 100%. Пунктом 12 «Порядку  надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016р. №854, передбачено надання санаторно-курортного лікування у порядку черговості в межах бюджетних призначень.

 Наказом Міністерства соціальної політики від 03.02.2021 року №3 «Про затвердження паспорта бюджетної програми на 2021 рік» визначено: 

- середній розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівки санаторно-курортним закладам та закладам оздоровлення та відпочинку за санаторно-курортне лікування осіб, віднесених до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 складає – 8262 грн.,

- середній розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівки санаторно-курортним закладам та закладам оздоровлення та відпочинку за санаторно-курортне лікування осіб, віднесених до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1, з захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку) складає - 25130,00 грн.,

- середній розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівки санаторно-курортним закладам та закладам оздоровлення та відпочинку за санаторно-курортне лікування дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи складає – 16417,00 грн. 

 ИСТОЧНИК:

Комментариев нет:

Отправить комментарий