Краєзнавчий музей ініціював новий проєкт «Чорнобиль: архів усної історії»

Черкаський обласний краєзнавчий музей разом з Асоціацією інклюзивного реабілітаційного соціального туризму та Черкаською міською громадською організацією ВГО осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України» розпочав роботу над новим проєктом «ЧОРНОБИЛЬ: АРХІВ УСНОЇ ІСТОРІЇ».

Про це йдеться у фейсбуці на сторінці краєзнавчого музею.  

У ході реалізації проєкту планується зібрати та створити цикл відео зі спогадами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і переселенців. Зібраний наратив стане вагомим джерелом культури пам’яті про наймасштабнішу техногенну катастрофу людства - аварію на Чорнобильській атомній електростанції, 35 років від дня якої виповнюється у 2021 році.

Куратор проєкту: Марина Бугеря, завідувач відділу науково-просвітницької та виставкової роботи 

Фото й відеозабезпечення: Олесь Маланіч, молодший науковий співробітник ЧОКМ.


ИСТОЧНИК:

6 комментариев:

  1. Ну и зачем все эти памятные самодельные значки нацепил на себя? Не на ыронте ведь был. Одни самоделки покупные ро 100-200 гривен за штуку. У меня есть госзнак Ликвидатора, и достаточно, это за Ликвидацию. А на дешевки базарные не зарюсь, девок этими значками в постель не заманишь. А просто выйти и покрасоваться, то все знают, сколько в гривнах тот или другой значек стоит.

    ОтветитьУдалить
  2. А ты девок на Госзнак лови, может и клюнет Лушка Госзнаковая.
    Побратимов в грязь толкаешь,урод гнойный...

    ОтветитьУдалить
  3. как это надо значки .есть любители значков хлебом не корми пенсию не надо и медальку дай .ребята успокойтесь в наше время медаль некому не нада .выше любитель сидит как попандопала в значках

    ОтветитьУдалить
  4. Навешиванием на себя всяких побрякушек, одни ликвидаторы этим хотят выделиться на фоне других. Это у окружающих создаёт ложное впечатление о заслугах этого медаленосца. Народ не всегда понимает, что это не государственные награды и не ведомственные. Но об этом хорошо известно медаленосцу. Пусть он лучше рассказывает, чем он в действительности занимался на ЛПА. Знаете, я заметил, что никто из действительно ликвидаторов никогда не позволяет нацепить на себя побрякушки, купленные за наличный расчёт на базаре. Или изготовленные по заказу одной из сотен различный общественных организаций. Хочешь привлечь к себе внимание - возьми напиши на ватмане коротко свои заслуги на ЛПА, что конкретно делал, и без фантазий. Ликвидатор, работавший в опасных зонах, сразу вычислит фуфломёта.

    ОтветитьУдалить
  5. Да пусть человек хоть корону одевает,если ему это нравится.
    Иш как заскрипели гнилыми клыками,а ты аноним решил продемонстрировать
    знание фени.Кто в этой жизни фуфломёт,ни тебе падаль рассуждать.
    Он в своём праве какие награды носить,и гордится этим.

    ОтветитьУдалить
  6. Ну то давайте всі пообвішуємось значками, будемо як той Брежнєв, значки будуть висіти аж до саміх яєць. Я нічого не має проти державних нагород, вони мають статус офіційних. А так понакупляли собі за 200 гривень медалів у офісах СЧУ та ходять, як клоуни. Мені теж майже кожен рік дзвонять та пропонують купити чергову цяцьку - то хрест синій, то хрест червоній, то медаль якусь чергову пам"ятну. Ні, виглядає цяцька привабливо, нагадує ззовні якусь державну нагороду. Але лише на вигляд така файна, нічого за цією цяцькою не стоїть.

    ОтветитьУдалить