Потрібно посилити захист українців за кордоном

Народний депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко виступив з законодавчою ініціативою посилити захист уразливих верств громадян України за кордоном через надання пільг окремим категоріям при сплаті консульського збору за вчинення консульських дій в закордонних дипломатичних установах України.

Законопроєкт №5015 «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг громадянам України, що звертаються за вчиненням консульських дій» зареєстровано у Верховній Раді 4 лютого 2021 року.

Як сказано у пояснювальній записці, законопроєкт розроблено з метою забезпечення державою гарантій соціального захисту громадян України, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорій 1 і 2, осіб з інвалідністю І, ІІ груп, дітей з інвалідністю, а також врегулювання питання застосування пільги зі сплати консульського збору за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, які не досягли 16-річного віку.

На сьогодні в Україні відсутня законодавча база для надання пільг при сплаті консульського збору громадянам України, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорій 1 і 2, особам з інвалідністю І, ІІ груп, дітям з інвалідністю та громадян, які опинилися в надзвичайній ситуації.

Автор законопроєкту вважає, що підлягають звільненню від сплати консульського збору громадяни, які потрапили в надзвичайну ситуацію.

«Окремо потребують соціального захисту громадяни, які опинилися в надзвичайній ситуації за кордоном та потребують оперативних консульських послуг щодо оформлення документів для повернення в Україну, вчинення нотаріальних дій для посвідчення факту, що фізична особа є живою, посвідчення заповіту, вжиття заходів охорони спадкового майна та інші. Ці та інші бюрократичні процедури мають бути доступними для українців», – прокоментував Валентин Наливайченко.

 ИСТОЧНИК:

6 комментариев:

  1. наведить порядок дома в украини

    ОтветитьУдалить
  2. Согласен, на все 1000% Александром!!!! Еще хочу заметить,что где бы не вмешались хохлы, со своим покращенням,там только хуже и хуже....

    ОтветитьУдалить
  3. Своих ликвидаторов защитите,а то 35лет одни издевательства над ликвидаторами.

    ОтветитьУдалить
  4. очередной трёп.надоели эти сказки, 35 лет наши правители улучшают жизнь гражданам Украины и никак не улучшат. зато под эти сказки хорошо бабло распиливать!!!

    ОтветитьУдалить
  5. Зато мы особенные, то есть СВИДОМЫЕ. Нас деньгами не купишь! Вот оденеи вышиванки 26-го и пойдем ходить вокруг памятников и по улицам! А нам все будут хлопать. Вот в чем цель жизни! И заробитчан надо защищать, так как они за рубежом есть представителями нашей славной страны, там все супостаты богатенькие нашему духу завидуют!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Для народа атрибуты хуторянства: вышиванки, оселедци и шаровары, осталось на волы пересесть, для остальных продвинутых "патриотов" в помощь бензопила "Дружба", для распила национального достояния. И тишина. А где же возмущение и негодование активистов? Или оплаты не было?

      Удалить