Відбулось засідання Оргкомітету під головуванням Прем'єр - Міністра України Д. Шмигаля.

2 Фефраля об 12 годині відбулось перше засідання Оргкомітету з нагоди 35 роковин Чорнобильської катастрофи під головуванням Прем'єр - Міністра України Д. Шмигаля. 

Позиція Всеукраїнської спілки інвалідів Чорнобиля незмінна: в частині відзначення державними нагородами всіх УЛНА на ЧАЕС категорій 1, 2 і 3. Поновлення програми Мінсоцполітики щодо відшкодування чорнобильцям за високовартісні операції і лікування.

Поновлення програми МОЗ "Медико-санітарного забезпечення....". Скасування зв'язку смерті для чорнобильців.

Перегляд чинних положень зв'язку інвалідності з роботами ( наслідками) на ЧАЕС. Збереження мережі госпіталів шляхом передачі їх в підпорядкування МОЗ а також прийняття рішення щодо непоширення на них медреформи.

Внесення змін в статути спеціалізованих чорнобильських медцентрів і відділень згідно переліку визначеного постановою КМУ 1218.

Недопущення звільнення працівників управлінь соцзахисту населення в зв’язку з створенням центрів соцпослуг.

Перегляд єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери на 2021 рік з мін. зарплати 2470 грн. до 6000 тис. грн/ міс. Питання належної комутації влади з інститутами громадянського суспільства. Питання належного фінансування працюючих реабілітаційних центрів, а також реконструкція реабілітаційного центру в Пуща - Водиця.

Звернення МЗС до глав країн СНД з клопотанням щодо нагородження УЛНА на ЧАЕС національними державними нагородами, а також нагородження Президентом України ліквідаторів, які переїхали за кордон (крім країн СНД).

Підвищення відшкодування шкоди за втрачене здоров'я (пенсії) у 2021 році шляхом осучаснення розрахункових коефіцієнтів у постанові КМУ 1210.

Збільшення вартості відшкодувань, індексація компенсаційних виплат тощо.

Іван Дерда

ИСТОЧНИК:

9 комментариев:

  1. ЭТО СКОЛЬКО БАБЛА ОТМОЮТ? А ЛИКВИДАТОРАМ УКРАИНЫ ПЕНСИЙ НЕ УВЕЛИЧАТ, ЗАТО "ЗАГРАНИЧНЫХ" ЛИКВИДАТОРОВ ОДАРЯТ НАГРАДАМИ- А СВОИ ПУСТЬ СДЫХАЮТ ОТ НИЩЕТЫ...ОБИДНО, ДОСАДНО- НО ЛАДНО...

    ОтветитьУдалить
  2. Чому СЧУ на Організаційному комітеті представляє Вінник, а не Хрущенко. Адже одна область не може виступати за всю Україну. Це має робити президент СЧУ - особа, що уособлює думки всіх регіонів через Центральну Раду Всеукраїнської організації. Окрім того, досить цікавою є ситуація із генералом, коли йому навіть не надали слово під час засідання? Співпадіння чи планомірне блокування СЧУ? У кого які думки і здогадки?!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Найперше потрібно згадати яким чином той Хрущенко достроково зайняв місце Войтова. А по друге хто сказав що ВГОІ СЧУ пікується за всі регіони України?це тільки маленька частина Києва і Бровари.

      Удалить
    2. Провокатор!
      наберися грамотності, перечитай документи та потім відкривай рота ЧОМУ?

      Удалить
  3. Ладно, хлопцы, не чубтесь. Вот совсем скоро пожируем, вот где бабла всем отвалят! У всех будет формула 6-8-10! Это ж сколько будет? И ещё всякие увеличенные добавки! Хоть в конце жизни по-нормальному расслаблюсь. Одежду модную себе куплю, туфли крокодиловые - и на курорт. Да не на наш задрыпанный ( в санаторий Горького ), а смогу даже замахнуться на Гавайи! Или на Полинезию на остров Тонга, всю жизнь мечтал! Вот тебе и Хрущенко, а то всё говорили, что это Лимонадный Джон. Нормальный пробивной мужик. Только я не понял, а терпилам тоже будут давать по 6-8-10?

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Причина удаления комментария:
      Комментарий содержит оскорбительно – унизительные выражения, терпилы, терпилам, терпила. В чернобыльском законе, отсутствуют категории с данным определением. Отныне и на всегда любой комментарий, содержащий подобные оскорбления, печататься на страницах блога не будут!
      С уважением, Дементьев С.М.

      Удалить
  5. Что за 2 фефраля? эт что новое правописание?может 2 лютого?Безграмотные ребята и результат такой же будет

    ОтветитьУдалить
  6. При чем тут пересмотр единой тарифной сетки бюджетникам? Почему не вспомнили о ФОПах,евробляххерах?Догхантерах,наконец..

    ОтветитьУдалить