Звернення учасників Ініціативної групи

6 березня 2021 року

 Шановні побратими!

5 березня 2021 року  учасниками Ініціативної групи було доведено до побратимів ідеологію вирішення  питань Чорнобильської проблематики, а також, анонсовано:

«Наступний матеріал буде про:

Звернення Ініціативної групи до Гаранта додержання Конституції України, прав і свобод Людини і Громадянина - Президента України Володимира Олександровича Зеленського».

 З цього приводу пропонуємо ознайомитися зі Зверненнями Ініціативної групи від 2 березня 2020 року, від 9 квітня 2020 року та від 21 квітня 2020 року (від 65 громадян України).

 Чому Ініціативна група зверталася до Президента України?

Тому що як Гарант додержання Конституції, прав і свобод Людини і Громадянина, Президент України зобов’язаний виконувати свої обов’язки щодо захисту прав і свобод Людини і Громадянина, брати безпосередню участь у наведенні Конституційного ладу у державі та ініціювати законотворчий процес.

 Чому це так важливо для нас, побратими?

Зі свого боку інформуємо Вас про те, що ми, громадяни України які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу маємо особливий статус, про що свідчення Рішення Конституційного Суду України № 6-р/2018 від 17 липня 2018 року: 

«За статтею 16 Основного Закону України забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу є обов'язком держави.

3. Виходячи зі змісту статті 16 Основного Закону України Конституційний Суд України зазначає, що обов'язок держави щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу зумовлює надання особливого статусу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

У Рішенні у справі про рівень пенсії і щомісячного довічного грошового утримання від 11 жовтня 2005 року № 8-рп/2005 Конституційний Суд України, зокрема, встановив, що Закон No 796 визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на охорону їх життя і здоров'я, оскільки відповідно до статті 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Згідно зі статтею 13 Закону № 796 на державу покладаються зобов'язання щодо своєчасного медичного обстеження, лікування і визначення доз опромінення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи; держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та зобов'язується відшкодувати її. 

Пільги, компенсації і гарантії, встановлені у Законі 796, є особливою формою відшкодування завданої шкоди таким особам за втрачене здоров'я, моральні і фізичні страждання, обмеження в реалізації своїх здібностей та можливостей забезпечити собі гідний життєвий рівень.

Учасники Ініціативної групи:

Гайдак Віктор Васильович (Посвідчення Серія А № 033695, м. Київ) 
Е-mail: v.v.gaydak@gmail.com

Івакін Борис Іванович (Посвідчення: Серія А № 027879 м. Харків) 
Е-mail: borisivakin51@gmail.com       


 Наступний матеріал буде про:

«Визначення на законодавчому рівні пенсій громадянам, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та які обліковані у статусі «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків» як Державні пенсії відповідно до вимог ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (796-XII)».


























18 комментариев:

  1. хорошая работа, заслуживает благодарности

    ОтветитьУдалить
  2. Отличная работа,видно что грамотные люди,благодарность Вам!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Дима.Ликвидатор87г 2 кат. Должна же восторжествовать справедливость. Дожить бы.

    ОтветитьУдалить
  4. а чи знаете ви що чорнобильцям укоротили пільги.....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. ЯКІ? Озвучте реально А не ЛЯП ЛЯП!

      Удалить
    2. ну и слава богу що сняли льготы

      Удалить
    3. Ликвидатор 87 ,Интересно узнать что за нечисть это пишет ?

      Удалить
  5. військовим пенсії добавили ітщ невсім а гражданським фігу.

    ОтветитьУдалить
  6. Да сколько придето я её ждать а уже 70

    ОтветитьУдалить
  7. і хотівби я подивитись хто з нас лох .....да ніхто незадумуеться щотаке чорнобиль даже наш гарант.

    ОтветитьУдалить
  8. Кто-то считал во сколько десятков миллиардов эти формулы затянут и процент реальности этих "благих" намерений всем и побольше?!
    Я "за" двумя руками и ногами, но вероятность видимо нулевая.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "...но вероятность видимо нулевая."
      ---
      Вот те раз...А как же "теорема о бесконечных обезьянах"? Неужели не верна?
      Ведь утверждают, что если множество обезьян усадить за печатные машинки...
      То когда ни будь они ,возможно, напечатают пьесу Шекспира...
      Главное тут чтобы количество обезьян и ВРЕМЯ стремились к бесконечности...

      Удалить
  9. Можно писать что угодно и на сколько угодно страницах. А буде постановление КМУ 3239, неужто непонятно?

    ОтветитьУдалить
  10. Это всё для того, чтоб потом сказали: мы заслушали все мнения со всех уголков страны, неоднократно встречались с представителями всех организаций и инициативных групп, рассмотрели все предложения и вот, нате вам наши изменения в закон.
    Это результат долгой изнурительной работы и мы все его выстрадали.

    ОтветитьУдалить
  11. Ещё не всё выстрадали,гражданским минимальщики,нужно ещё пострадать,лет так пяток,когда останутся единицы!

    ОтветитьУдалить
  12. А всё же главный Минфин.
    Он такой бюджет пенсий не одобрит никогда.
    Хотя читать и радоваться размерам пенсий можно.
    Гайдак молодец. Хоть цифрами радует.
    Но чтоб вот так на ровном месте сразу сошли с ума 64 человека я что-то из истории и не припомню.

    ОтветитьУдалить
  13. Так не Результат это Главное. Основная цель - это ИДТИ к РЕЗУЛЬТАТУ, и чем ДОЛЬШЕ, тем ЛУЧШЕ. Есть чем заниматься. А то представьте себе ситуацию - вдруг раз, и государство выполнила ВСЕ требования. И что тогда делать нашим Общественникам? Картошку на базаре продавать?

    ОтветитьУдалить