Звернення учасників Ініціативної групи

5 березня 2021 року

Звернення учасників Ініціативної групи

Шановні побратими!

На Чорнобильських сайтах значно збільшилась кількість відвідувачів, а головне - коментарі з емоційних перетворюються на обґрунтовані та конструктивні що дає можливість почути один одного та об”єднатися спільними діями навколо спільних ідей та пропозицій.

Як можна втілювати в життя таку ідею.

Все дуже просто. Потрібно відповідно до норм прямої дії Основного Закону України - Конституції України зібратися мирно, без зброї та провести Збори громадян на своїй території (адміністративно-територіальна одиниця: село, селище, місто, район в місті) і оформити свої вимоги Протоколом.

На цих Зборах ви маєте право утворити Ініціативну групу і доручити їй захищати права учасників зборів, а також інших громадян - побратимів. 

Як свідчить практика діяльності Ініціативної групи, яка була утворена 25 жовтня 2017 року, посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування визнають таку форму безпосередньої демократії і вимушені починати співпрацювати, про що неодноразово були проінформовані побратими через Чорнобильські сайти та особисто електронними листами.

Наразі настав час перейти від критики до співпраці.

Пропонуємо обрати модератора для проведення скайп-конференцій з метою об’єднання всіх небайдужих, які мають бажання обговорювати конструктивно проблемні питання та створювати спільні документи.

Ми готові поділитися як досвідом, так і напрацьованими вже документами, найважливіші з яких були розміщені на сайтах, дякуючи нашим побратимам Віктору Олександровичу Жигаєву та Сергію Михайловичу Дементьєву.

Освіжаючи вашу пам’ять, нагадуємо вам та пропонуємо ознайомитися з документами, які свого часу Ініціативна група напрацювала та надавала можливість Президенту України, Народним депутатам України, посадовим особам органів виконавчої гілки влади ознайомитися, взяти не тільки до відома, а виключно на виконання тому, що Ініціативна група виконує доручення Зборів громадян, членів територіальних громад сіл, селищ та міст України з 15 (п’ятнадцяти областей), які 25 жовтня 2017 року зібралися мирно, без зброї, провели Збори і вперше в Україні прийняли рішення здійснювати владу безпосередньо, реалізуючи свої Конституційні права як влада, як господарі на своїй землі. Не всі тоді прийняли позитивно таку форму взаємовідносин між громадянами та посадовими особами і це тому, що мало хто з побратимів знає про свої можливості, мається на увазі свої Конституційні права!!!

На цих Зборах була утворена Ініціативна група з реалізації та захисту Конституційних прав громадян всіх категорій, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків.

Ініціативна група напрацювала ідеологію вирішення питань Чорнобильської проблематики, а саме:

1.   Приведення Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (796-XII) у відповідність до вимог XV розділу Конституції України;

2.  Визначення юридично статусу громадян, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи, як статус «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків» відповідно до вимог Конституції України;

3.  Прибрати ганебну практику визначати та обліковувати громадян, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків розділяючи на військовослужбовців і цивільних, і головне відмовитися від категорій (1, 2, 3) і перейти до визначення та обліку громадян виключно відповідно до статусу «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків»;

4.  Організувати облік громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, у Єдиному Державному Реєстрі відповідно до вимог ЗУ 796-ХІІ у повному обсязі виключно відповідно до визначених статусів;

5.  Чітко визначити на законодавчому рівні пенсії громадян, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та обліковані у статусі «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків» як Державні пенсії;

6.  Державні пенсії нараховувати відповідно до вимог Єдиної (універсальної) формули з урахуванням визначених статусів;

7.  Визначитися юридично з термінологією «відшкодування шкоди завданої здоров’ю внаслідок радіаційного впливу під час виконання громадянином своїх Конституційних обов’язків та державного завдання при ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків»;

8. Перейти до відшкодування шкоди завданої здоров’ю внаслідок радіаційного впливу під час виконання громадянином своїх Конституційних обов’язків та державного завдання при ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, яке включає в себе:

  • державна пенсія;
  • медичне лікування;
  • санаторно-курортне лікування;
  • грошове забезпечення (грошова компенсація) за продукти харчування, виходячи з фізіологічних норм харчування;
  • додаткові виплати, пільги, компенсації, державні гарантії.

9.  Вирішити питання Чорнобильської проблематики неупереджено та справедливо (відповідно до ст. 95 Конституції України) для всіх категорій громадян, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, які перебувають у статусі «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків» (громадян які виконували обов’язки солдата строкової служби, громадян залучених через військкомати, громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації  Чорнобильської катастрофи).

 

Учасники Ініціативної групи:

Гайдак Віктор Васильович

(Посвідчення Серія А № 033695, м. Київ, Е-mail: v.v.gaydak@gmail.com)

Івакін Борис Іванович

(Посвідчення: Серія А № 027879 м. Харків, Е-mail: borisivakin51@gmail.com) 

Наступний матеріал буде про:

Звернення Ініціативної групи до Гаранта додержання Конституції України, прав і свобод Людини і Громадянина - Президента України Володимира Олександровича Зеленського.


13 комментариев:

  1. Ликвидатор 86г 2кат. Это позытивный подход к сложившийся ситуации. Нада выработать справедливый закон и не менять под выборы каждый раз.

    ОтветитьУдалить
  2. Всё изложено очень технично,и компетентно.
    Организация в очень правильном направлении.
    Дай Бог, чтобы всё достигло большого понимания у побратимов!
    Спасибо организаторам! Божией помощи!
    Краматорск.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. халява не пройдёт всем одинаково

      Удалить
  3. Искренне желаю чтобы Третьякова с ВР сделали всё по Закону и справедливо.

    ОтветитьУдалить
  4. " - ... катастрофи планетарного масштабу ... " - вот "этого" - НЕ надо !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Как вспомню весь мир переполошился. Такой катастрофы еще не было. Было как на войне особенно в первое время.

      Удалить
    2. Опять придётся менить удостоверения а закони будут ждать когда поменяют а ждать уже некогда ждали 35

      Удалить
  5. Ребята, не кипишуйте, пройдёт 3239. А потом - будет потом. Сначала так, хоть что-то людям накинут к пенсии.

    ОтветитьУдалить
  6. 3239 законопроект жде розгляду 4555 розглядается який перший зайде в раду на голосування

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Прийняття законопроекту 3239 відкриє двері до суду інвалідам ліквідаторам 87-90р,це добре,але потерпілі теж зможуть судитися відносно дискримінації їх до евакуйованих(вони всі в одному статусі)

      Удалить
  7. Ліьвів Саша8 мар. 2021 г., 07:48:00

    Судитися вже нема часу ви знаєте як проходять суди і здоровя треба і нерви і гроші і чекати ти роками а платити так і не платять я не протів поетапного рішення так як в країні пандемія але зробити справедливість не так щоб один получав 15 тис а другий 3 тис і виконували одну і ту роботу спочатку рішити з 86 потім з 87? І т д мені нетреба було міняти посвідчення мені всеодно що там написана чи потерпілий чи ліквідатор мені основне пенсія щоб було за що купити ліки , поїхати полікуватися , заплатити в астобусі що не сваритися з водієм постійно і хоть трошки нормально харчуватися бо на роботу піти ніхто в тих роках небере і здоровя нема , всім здоровя і думаю що влада прийме одне справедливе рішення а законопроект 4555 ніхто неприйме які 30 тис пенсію 90 рік і дивіться щоб то не забрали рішіть питання по 86 році це було пекло

    ОтветитьУдалить
  8. Буде новий і справедливий законопроект.
    Зараз рахують.
    Терпіння, ще не довго.

    ОтветитьУдалить
  9. Куда мы денемся,будем надеяться и ждать,благодарю!

    ОтветитьУдалить